11 octombrie / 19:00- 01:00

Galateca își invită publicul să participe la experiențe multimedia, realitate augmentată și live performance cu triplu vernisaj: ARTA LA INTRARE.SCHIMBARE – pop-up, TOXIC TWO și AVEM PERNE DE DEȘTEPTARE, vineri 11 octombrie, între orele 19:00 și 01:00, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor ediția 2019.

Ce am pregătit? Lansarea proiectului Arta la intrare.Schimbare, Ediția a 3-a, 2020, un pop-up cu 5 dintre lucrările înscrise în concurs și selectate de membrii juriului pentru a promova noul concept al acestei ediții – folosirea realității augmentate pentru a crea experiențe multisenzoriale pentru fiecare lucrare. Miruna Gheordunescu, Sorina Mihalache, Andra Moraru, Claudia Pușcașiu și BuZu sunt artiștii ce vă vor provoca la o experiență virtuală inedită.

Spațiile partenere sunt Biblioteca Centrală Universitară Carol I Muzeul Național al Literaturii Române, Nespresso și Diploma. Proiectul coordonat de Anca Boeriu și Andreea Sandu este susținut de către aplicația mARker


Mircea Moroianu revine cu o camera de autor, Toxic Two, în care îşi propune să exploreze mai multe tipologii de relaţii toxice de cuplu. Lucrările abordează teme precum: manipularea partenerului, masculinitatea toxică sau întârzierea maturizării şi dependență de părinţi. Analitice şi minimaliste, lucrările artistului sunt radiografii surprinzătoare ale societăţii şi ale interacțiunilor omului de astăzi. Deşi extrem de simple, desenele sale au în spate insight-uri foarte puternice. Proiectul propune o experiență multisenzorială susținută de aplicația mARker și are ca motto: « Make an ironic gift to your half».


Al treilea proiect este semnat de Diana Roșca, performance-ul “Avem la vânzare perne pentru deșteptare” are ca idee centrală granița insesizabilă dintre marketing și artă, într-o eră a imaginii agresive și a digitalizării care sunt un „must„ vital. O aluzie la dorința oamenilor de a-și schimba starea, de a sparge rutina și de a-i schimba pe ceilalți, cu ajutorul unui produs magic, peste noapte, fără a depune, însă un efort fizic sau mental pentru acest lucru, sau fără a se schimba pe ei. Diana Roșca este una dintre câștigătoarele concursului Arta la intrare 2018, camera sa de autor fiind curatoriată de Antigona Silvia Rogozea.

În 2019 Noaptea Albă a Galeriilor / NAG întră în al 13-lea an de existență cu un program nocturn de artă contemporană care se va desfășura în 13 orașe din țară și șaizeci și nouă de locații în București. Galerii de artă, muzee, institute culturale, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din București, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara își vor deschide porțile publicului pentru o ediție care stă, doar simbolic, sub semnul ghinionului și al superstiției.

Programul detaliat pe orașe, locații, artiști este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro

Proiectele expoziționale Galateca sunt susținute de partenerii:

PARTENERI:NESPRESSO, THE INSTITUTE, DIPLOMA, Noaptea Albă a Galeriilor, Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Grafică si Tipar, BenQ

APLICAȚIA mARker

PARTENERI MEDIA: BIZ, MODERNISM, AGENȚIA DE CARTE, AVANTAJE