Inaugurarea expozitiei personale de arta vizuala Luminiţa Țăranu “ITINERARIA” care va avea loc vineri 30 septembrie 2022, la orale 18.00, la Muzeul Civic “Umberto Mastroianni” din Marino.
Este organizata de Administratia Primariei orasului Marino (RM), coordonata de Arheolog Alessandro Bedetti, Directorul muzeului.
Expozitia se bucura de patronajul Accademiei României in Roma si al Ambasadei României in Italia.
Expozitia se bucura de prezentarea critica in catalog a cunoscutului critic si istoric de arta Alessandro Masi, jurnalist, Secretar General al Societatii Dante Alighieri din Italia, Docent de Istoria Artei Contemporane la Universitatea Telematica UniNettuno, Docent de Gestiune a Patrimoniului Cultural al Masterului Universitatii IULM din Roma.
Mentinand spiritul dialogului cultural intre Italia si România, in catalog este prezent textul critic –  extras din Revista de cultura europeana “ARTE” al istoricului si criticului de arta si literar Ionel Bota, poet, Director al revistei si al Complexului Muzeal “Teatrul Vechi Mihail Eminescu” din Oravița (Romania), presidente al Filialei România al Clubului Mitteleuropa.
Texte istituzionale ale Primarului orasului Marino Dr. Stefano Cecchi, Ambasadoarea Romaniei in Italia E.S. Gabriela Dancau, Asesorul la Cultura Dr. Paola Muccini si Directorul Muzeul, Arheolog Alessandro Bedetti. 
Proiectul de montaj al expozitiei, proiectului grafic al catalogului si materialului publicitar a fost realizat de Arh. Pietro Bagli Pennacchiotti.
Media partner: Radio Romania International si Orizzonti Culturali italo-romeni.
Muzeul  Civic “Umberto Mastroianni” este o cladire importanta pentru oras, are o istorie indepartata, ca loc de cult de fundatia Romana, apoi crestin, cu un parcurs dramatic care a determinat o importanta dinamica de trasformare structurala si functionala.
Valentele istorice autentice si archeologia acestui spatiu m-au inspirat in strutturare expozitie mele “ITINERARIA”,  o traversare geografica si spirituala in timp exprimata prin selectia celor 34 de opere (picturi si instalatii), punand in evidenta conexiunea intre antic si contemporan. 
Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.