Vernisaj: miercuri, 8 mai 2019, ora 18

8 – 19 mai 2019

Jocul de cuvinte High Light, o deconstrucție a termenului highlight, propune o reflecție extinsă asupra receptării lucrărilor asociate în această expoziție. Pe de o parte, se referă la  contribuția determinantă a luminii la fenomenologia operei picturale – ea însăși concepută, construită, comunicată și receptată prin medierea luminii. Este de subliniat, de asemenea, caracterul unic, exemplar al creației artistice ca reflex al luminii și iluminării. Pe de altă parte expoziția subliniază modul în care lucrările reprezintă etape ale unui proces alchimic individual, personalizat, în care lumina reprezintă un mijloc și o referință permanentă.

Aflați într-o etapă de creație care urmează unor consistente experimente și rafinări conceptuale și stilistice, autorii lucrărilor propun publicului o selecție de lucrări recente reunite sub un generic problematic care relevă discursuri diverse dar complementare.

Atât într-un sens mai înalt, determinant, ideal, simbolic, cât și prin contribuția elementelor care particularizează și creează corespondențe în operele celor cinci artiști, o reflecție asupra operelor din perspectiva abordării problematicii luminii reprezintă pentru public un mod incitant de acces la acestea.

Radu Pulbere

Artiști:
Ioana Antoniu

Elian

Andor Komives

Radu Pulbere

Radu Șerban