Artistii interesati mai au la dispozitie doua saptamani pentru a se inscrie la editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta, dedicata domeniilor pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Dosarele de inscriere sunt asteptate pana la data de 10 iunie 2010 (data postei).

Editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta este dedicata picturii, desenului, fotografiei, artei video si instalatiei. Castigatorul va fi ales de un juriu internaional renunmit si va primi suma de 7,000 Euro. In plus, in baza parteneriatului incheiat in 2009 cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK) din Viena, Premiul Henkel pentru Arta 2010 ii ofera castigatorului sansa sa isi expuna lucrarile atat in tara natala, cat si in cadrul unei expozitii individuale organizate la MUMOK in anul urmator, incluzand si publicarea unui catalog al expozitiei.

Ca si in anii trecuti, nu exista o tema prestabilita pentru competitie. Un juriu international format din curatori si experti se va reuni in septembrie pentru evaluarea tuturor lucrarilor inscrise, urmand sa nominalizeze 5 artisti finalisti in cursa pentru marele premiu. Castigatorul va fi anuntat in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura la Viena in noiembrie 2010.

Si anul acesta, in cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local. Juriul va alege trei artisti care vor intra in procesul final de selectie de la Viena, precum si un castigator local, care va primi un premiu de 1,000 Euro. Fiecare dintre cei trei artisti selectionati pentru etapa internationala va trebui sa trimita lucrari originale, pentru evaluare la Viena.

In cazul in care sunt numai cinci inscrieri in competitie, lucrarile vor fi transmise direct la Viena, pentru selectia finala.

Conditii de inscriere in concurs

Pentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:

–       Curriculum Vitae si o descriere a activitatii artistice (in limba engleza sau germana);

–       Numar lucrari inscrise: 5-10 max. Nu se accepta lucrari in original in preselectiile locale;

·         Pentru sectiunile pictura, desen, fotografie: reproduceri sub forma de fotografii si/sau cataloage (Format: max A3). Nu se accepta diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!

·         Pentru sectiunile video si instalatie, lucrarile vor fi trimise ca DVD-uri. Durata maxima a materialelor de prezentare nu trebuie sa depaseasca 10 min.

–       Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2007.

–       Lucrarile trebuie sa fie insotite de o scurta argumentare artistica.

–       Varsta limita a aplicantilor este 40 ani.

Henkel nu isi asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrarilor de arta. Lucrarile inscrise de artisti vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau dupa expozitie.  Nu se percepe taxa de participare la concurs. Compania Henkel va suporta costuri de transport al lucrarilor la Viena de aproximativ 150 Euro. Artistii nu vor fi remunerati pentru participarea la această expozitie din Viena (sau pentru expozitia din tara lor de origine).

Artistii romani sunt rugati sa trimita lucrarile lor (care sa respecte conditiile de mai sus) pana cel tarziu

10 iunie 2010 (data postei) la urmatoarea adresa: Henke

GMP PR

Attn: Roxana Poede
Pt  Premiul Henkel CEE pentru Arta

Str. Teodor Stefanescu nr. 4, sector 3

Bucuresti

Pentru mai multe informatii despre competitie si editiile anterioare, puteti accesa  www.premiulhenkelpe ntruarta.ro. Pentru mai multe detalii despre această editie,  va rugam contactati:

·         GMP PR, Roxana Poede tel: 021 – 210 44 61, email: roxana.poede@ gmp.ro