Vineri, 11 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Casa Artelor din Timișoara, Asociatia Culturala Contrasens, împreună cu Asociatia Simultan te invită la deschiderea oficială a proiectului cultural
WE TRANSFER: Art and Politics in Appropriate Hands

Cât de public este spațiul artei în spațiul public?

Am pornit de la această întrebare și am creat în jurul ei o expoziție ce pune împreună lucrări semnificative de artă încărcată etic și socio-politic, completată de 12 discuții cu artiști și invitați din lumea artei, care chestionează relația dintre SPAȚIUL PUBLIC și ARTĂ.

Vineri, 11 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Casa Artelor din Timișoara, Asociatia Culturala Contrasens, împreună cu Asociatia Simultan te invită la deschiderea oficială a proiectului cultural
WE TRANSFER: Art and Politics in Appropriate Hands.

Te așteptăm să inaugurăm expoziția cu lucrările artiștilor ✱ Ana Adam ✱ Olivia Mihaltianu ✱ Vlad Nanca ✱ subREAL (Iosif Kiraly & Calin Dan) ✱ The Candidate (Alina Popa, Florin Flueras, Ion Dumitrescu) ✱ Ghenadie Popescu, creată în jurul unei zone culturale mai puțin vizibile (arta contemporană ca formă relevantă de critică și construcție socială si politică) și să iei parte la dezbaterea dintre artistul Vlad Nanca și curatorul expoziției, Igor Mocanu (la ora 19.30).

WE TRANSFER este un proiect curatorial. Întrebarea pe care am tot ocolit-o până acum, însă de care nu mai putem scăpa de acum încolo este: care mai sunt funcția și sensul spațiului public astăzi, la finele celui de-al doilea deceniu al secolului XXI? Dacă la început sfera publică făcea loc contemplării artei, creându-i un spațiu public al ei, dacă mai apoi în acest spațiu creat, arta își dădea întâlnire cu politicul, contaminându-se reciproc și determinându-se reversibil, dacă și mai recent spațiul public devenea tribună de exercitare și manifestare a politicului de către artă, astăzi spațiul public este pregătit să ofere artei sprijinul pentru acțiune politică directă. Acum este momentul când expresia „artă în spațiul public” devine redundantă, fiindcă, așa cum o afirmase Bogdan Ghiu, arta nu este în spațiul public, „arta este spațiu public”.

Eveniment cuprins în programul proiectului cultural nocturn Noaptea Albă a Galeriilor – NAG.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 octombrie – 09 noiembrie 2019, la Casa Artelor.


Expoziția WE TRANSFER: Art and Politics in Appropriate Hands
curator Igor Mocanu

Artiștii invitați în WE TRANSFER au transformat ideile și conceptele lor în câte o lucrare care exprimă realitatea orașului nostru.

Cei invitați să răspundă la întrebarea: Cât de public este spațiul artei în spațiul public? în cadrul conferințelor din proiect, sunt: Natasa Bodrozic, Raluca Voinea, Bogdan Ghiu, Cristian Nae și Stefan Rusu.

Participarea la toate evenimentele WeTransfer: Art and Politics in Appropriate Hands este gratuită.

Programul complet este disponibil pe site: http://www.accontrasens.ro și pe pagina de Facebook Asociatia Culturala Contrasens.


WE TRANSFER: Art and Politics in Appropriate Hands este un proiect organizat de Asociatia Culturala Contrasens, în parteneriat cu Asociatia Simultan.

Co-finanțat de (AFCN) Administrația Fondului Cultural Național.

Cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Municipiului Timișoara
Partener: Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis
Parteneri Media: Radio Guerrilla, Agerpres, Iqads, Smark, Revista Arta
powered by CONSTRUCTIM S.A.