Spectacolul a murit (mai precis, s-a devalorizat), traiasca PostSpectacolul! Cum arata acesta puteti afla pe 20 mai de la Ion Dumitrescu si Florin Flueras, cind aveti sansa de a experimenta o doza zdravana de Neocatarsis. Ion Dumitrescu e prezent in Sala Ronda pe 18 mai, cu cea mai cunoscuta creatie a sa, “Ceea ce am convenit noi a fi hazard”.

18 mai, ora 20.00, Sala Ronda si Studio 2

„Ceea ce am convenit noi a fi hazard (The way things might go)”

Concept: Ion Dumitrescu

Interpret: Ion Dumitrescu

Co-productie: CNDB si Centre national de la danse – Paris (Pantin)

“Ceea ce am convenit noi a fi hazard” a devenit cea mai cunoscuta creatie a lui Ion Dumitrescu, fiind prezentata in cadrul sectiunii Dialog a Festivalului international Springdance, Olanda (aprilie 2008), pe scena TanzQuartier Viena (aprilie 2008) si in cadrul festivalului Sofia Underground (iunie 2008).

Ca si in realizarile sale precedente, Ion Dumitrescu e preocupat de problema identitatii, iar in mod special in acest spectacol de influentele contextului asupra artistului in timpul procesului de creatie. „Am inceput sa reflectez la functia coregrafului intr-un spatiu de reprezentare, la posibilitatea de observa identitatea coregrafului, producatorului de spectacol, intr-un context performativ.”

Dupa ce a experimentat transformarea repetata a spatiului de repetitie (si reprezentare) invitind prieteni si apropiati care aveau posibilitatea de a interveni in el, Ion Dumitrescu a ajuns la o forma de spectacol care-i ofera lui, dar mai ales spectatorilor, o experienta memorabila.

Pretul unui bilet este de 10/7 lei.

Rezervari se pot face la adresa [email protected].

20 mai, ora 20.00, Sala Ronda

„Autorii ar dori sa veniti la spectacolul lor” si „Neocatarsis”

De Ion Dumitrescu si Florin Flueras

Fenomenul Youtube, terorism cultural, extraterestri, transa indusa, 2012, paranormal, lumina mov, politica sint citeva dintre tag-urile care pot fi atasate celor doua treimi ale Trilogiei PostSpectacol  creata si interpretata de Florin Flueras (twitter.com/florinflueras) si Ion Dumitrescu (twitter.com/IonD ).

Niciun spectacol nu seamana cu precedentul, pentru ca lumea se schimba rapid de la o reprezentatie la alta.

Cum va arata viitorul, nu stie nici defunctul coregraf Stere Popescu care-si continua exitenta pe Facebook, postand impresii despre spectacol: <“Tocmai m-am intors de la o repetitie la “Neocatarsis”. Spectacolul era excelent cand l-am vazut acum o luna, poate putin minimalist si prea radical pentru gustul meu, dar baietii au adaugat muzica si putina nebunie, acum e un spectacol desavarsit”.>

Pretul unui bilet este de 15/10 lei.

Rezervari se pot face la adresa [email protected].

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue
——————————————————————-
Centrul National al Dansului Bucuresti
TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2, etaj 3/4 (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 312 80 09
www.cndb