Comunicat de presă

Organizator: Maria Morar

DINCOLO DE LABORATOR

Sâmbătă și duminică (3 și 4 august) a avut loc la Hundorf (azi, Viișoara, județul Mureș) atelierul susținut de Daniel Sur pentru rezidenții Școlii de-Acasă, 2019. Au participat: Ioana Ciobanu, Diana Baltag și Cătălina Preda.
Poet, prozator, scenarist, inițiatorul ”Galeriei Întâlnirilor”, Daniel Sur i-a provocat pe tineri la un dialog pe tema legăturii dintre creație și „sistem”, o temă dezbătută din perspectiva promoterului, a finanțatorului.
”Sunteți tineri, aveți în jur de 20 de ani, nu fiți cuminți și dacă aveți ceva de spus, nu vă temeți să spuneți” a fost îndemnul lui Daniel Sur către tinerii prezenți, care-l ascultau mirați pentru că le era descris, oarecum prima dată, un posibil mod de funcționare al unui sistem dincolo de granițele laboratorului.
”Cel care privește un imens panou al creatorilor selectează pe cei îndrăzneți, pe cei la care se simte un potențial care încă nu a avut timp să se concretizeze într-o operă. Dar are toate șansele. Curajul, îndrăzneala, perseverența și viziunea artistului se văd. Dincolo de laborator sunteți tot voi, dar altfel. Nu lăsați totul în seama norocului.”
Așa încât Daniel Sur a recomandat, pe de o parte, o sensibilitate ascuțită vis-a-vis de problemele care ne înconjoară, apropierea de teme importante, dârzenie și mult experiment; pe de altă parte, drumul sinuos care trece de granițele laboratorului aparține – până la un punct – tot artistului. Și presupune un efort de comunicare, de autopromovare, de relaționări și implicare. Cu aceeași perseverență și răbdare.


Școala de-Acasă, Hundorf, 2019 este un proiect cultural finanțat de:
Ministerul Culturii și Identității Naționale
Consiliul Județean Mureș


Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

Partener strategic de dezvoltare:
ROMGAZ

Partener:
Consistoriul Evanghelic Sighișoara

Sponsori:
Oprea Avi-Com
Carnicomp Sighișoara
Cusut & brodat
Nobilacasa
Magazinul artiștilor