Expoziția colectivă a artiștilor rezidenți ai academiilor și institutelor culturale străine din Roma

Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român, inaugurează vineri, 31 mai 2019, orele 19, cea de-a XVII-a ediție a expoziţiei internaționale de artă contemporanăSpazi Aperti.Evenimentul se va desfășura în intervalul 31 mai – 12 iunie, în spații neconvenționale pentru o expoziție artistică (de la grădini la atelierele artiștilor, de la galeriile din subsol, la coridoarele monumentale, precum și în curtea interioară), pe care Accademia di Romania le deschide anual cu această ocazie.

Spazi Aperti XVIIva găzdui lucrările a aproximativ douăzeci de artişti internaţionali, rezidenţi în academiile şi institutele culturale din Roma. Prin intermediul celor 20 de proiecte – lucrări de artă, proiecții video, instalație și sculptură – expoziția aprofundează și explorează conexiunea indisolubilă dintre ființa umană, spațiul și locul în care aceasta se manifestă.

Printre participanții de anul acesta se numară artiști rezidenți în cadrul: The British School of Rome, Accademia di Danimarca, Real Academia de España, InstitutumAccademia Tedesca Roma, Romanum Finlandiae și Accademia di Romania in Roma.

Evenimentul anual Spazi Aperti care se bucură deja de o lungă tradiție și o apreciere deosebită în rândul colecționarilor și a criticilor de artă, se prezintă sub forma unei expoziţii precum şi a unei serii de evenimente paralele, la care se adaugă: un recital de percuție susținut în seara vernisajului, concert organizat de către Accademia di Romania in Roma și conservatorul „Santa Cecilia” din Roma pentru stagiunea EUROPA IN MUSICA organizată de clusterul Eunic Roma și o sesiune de dialog intre artiștii care expun în cadrul Spazi Aperti și publicul invitat, pe data de 12 iunie, cu tema„Viitorul Puterii Colective în Artă și Cercetare” – “The Future of Collective Power in Art and Research”.

Simultan cu Spazi Aperti, Accademia di Romania in Roma va găzdui, în perioada 6-9 iunie, festivalul filmului românesc la Roma. Publicul festivalului va fi invitat să viziteze spațiile expoziționale pe toată perioada desfășurării evenimentului.

Perioada: 31 mai – 12 iunie

Vernisaj: 31 mai, ora 19

Locul: Accademia di Romania in Roma, Piazza Jose di San Martin, 1, 00197, Roma

Contact: [email protected]

Rezervări pentru vizitarea expoziției după vernisare: tel. 06 320 80 24

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/1114907142029156/