Expoziție:Maestru & ucenic – arta & design-ul textil contemporan în viziunea învățământului vocațional

Expoziția Maestru & ucenic – arta & design-ul textil contemporan în viziunea învățământului vocațional este o expoziție satelit pentru Trienala internațională de arte textile din Szombathely-Ungaria, ediția a VII-a, trienală care se va desfășura în perioada iunie – octombrie 2021, la care vor participa cu lucrări profesori coordonatori și studenții lor de la UNArte, și Universitatea Moholy Nagy din Budapesta (MoMe) – departamentele de artă & design textil care au luat parte la edițiile precedente ale Trienale.

Încă din anul 2008 –mai mulți studenți coordonați de lector dr. Anna-Mária Orbán au luat parte la această prestigioasă expoziție, unde lucrările sunt alese de către un juriu specializat și calificat, este necesar să se evidențieze acest parcurs de la o generație la alta, parcurs care va arăta publicului un demers artistic variat, abordat atât de coordonatori cât și de către studenții acestora, ce va remarca calitatea și necesitatea învățământului vocațional contemporan. Lucrările expuse vor consta în tapiserii, panouri decorative imprimate și eventual imprimeuri/țesături și portofolii de colecție realizate în timpul anilor de studiu.

Curatorii expoziției sunt Anna-Maria Orban, lector dr. UNArte, București și Harmati Hedvig, profesor MoMe, Budapesta.

Vernisajul expoziției va fi susținut de renumitul grafician român Mircia Dumitrescu și Cebula Anna, director al Galeriei Szombathely, organizatoarea principală a Trienalei internaționale de arte textile din Szombathely Ungaria.

Profesori expozanți din cadrul MoMe: Harmati Hedvig, Bényei Tünde, Bráda Judit, Simándi-Kövér Annamária, Szűcs Edit.

Studenți participanți din România, (unii deja absolvenți) ai UNArte: Diaconu Maria, Diaconu Rodica, Oana Capotă, Denisa Cristescu, Costea Alexandra, Neagu Andreea Șercăianu Ramona, Diana Diaconescu, Luana Năstase.

Când: Vernisajul va avea loc în data de 24 august 2021, ora 19.00, iar expoziția va putea fi vizitată în perioada 25 august – 15 septembrie 2021, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 –17.00. Intrarea liberă.

Unde: Sălile de expoziție ale ICR Budapesta, str. Izsó, nr. 5, 1146 Budapesta.