#creativequarterdesignfestival #CQDF #bancamintilorcreative #unicreditbank

Creative Quarter Design Festival, primul mare festival al cartierului din jurul parcului Cişmigiu, inspirat de UniCredit Bank, are loc în perioada 18-26 mai 2019. Cea mai activă zonă creativ-culturală din București propune vizitatorilor un circuit care cuprinde peste 60 de evenimente: expoziții, conferințe, petreceri, seri de film, tururi ghidate, târguri de design, discuții și workshop-uri.

Deschiderea festivalului are loc pe 18 mai, de la ora 19:00, la Palatul Universul (Str. Ion Brezoianu nr. 23-25), clădire emblematică a Cartierului, odată cu vernisajul a trei expoziţii: Made in Creative Quarter, Mnemonics și UYDA by Ubikubi. Vernisajele sunt incluse în circuitul Noaptea Muzeelor.

Seara continuă cu o petrecere la Beans&Dots, pe muzica lui Marinov, tot în clădirea Palatului Universul.

Made in Creative Quarter, expoziție prezentată de Forte Partners și găzduită de spațiul AWE. Adaptive Work Environment, va putea fi vizitată pentru prima dată în România, după ce a reprezentat Cartierul Creativ la Madrid Design Festival la începutul anului 2019. Expoziţia invită la o plimbare imaginară pe străzile Cartierului Creativ și la descoperirea poveștilor, a spațiilor, a ideilor și a oamenilor care locuiesc și creează în această zonă din București: designerii, arhitecții, artiștii și creatorii care definesc cartierul, precum și câteva dintre cele mai hip și inovatoare spații și business-uri din oraș.

Expoziţia Ubikubi Young Designers Award (UYDA), găzduită de Beans & Dots, prezintă prototipurile obiectelor câștigătoare în cadrul ediției cu numărul trei a concursului UYDA și planșele tuturor proiectelor înscrise în competiția din acest an. Prototipurile expuse reflectă o explorare ludică, dar bine documentată a unor materiale naturale și tehnologii de producție accesibile. În același timp, își propune să evidențieze, într-un context interactiv, potențialul creativ al tinerilor designeri români descoperiți cu prilejul concursului.

Mnemonics: Collective Memories Define Our Territory este o scenografie esențializată a spațiilor dintre blocurile orașelor din România, găzduită de Mezanin, ce pune în discuție modul în care aceste perimetre au evoluat de-a lungul ultimelor decenii de transformări urbane. Vom regăsi bara de bătut covoare, rotativa de metal, leagănele, jocurile din copilărie, dar și amintirile despre prietenii, întâmplări și povești amuzante din fața blocului și de pe casa scării, toate sub semnul universal al cheii purtate la gât. Mnemonics a fost numită de presa străină drept „spațiul de joacă neoficial” al ediției 2018 a Bienalei de Arhitectură de la Veneția şi va fi pentru prima dată deschisă publicului bucureştean într-o variantă reinventată.

Cele nouă zile de festival deschid uşile studiourilor de arhitectură, atelierelor unor branduri româneşti, dar și caselor de producţie şi micro-comunităţilor din Cartier. Un atelier de dans contemporan, un yard sale de design românesc sau un silent party în grădină sunt doar câteva dintre evenimentele care se adaugă la agenda evenimentului care sărbătorește efervescența creativă contemporană.

Programul festivalului organizat în perioada Romanian Design Week 2019 este completat de o serie de talk-uri pe teme de design și arhitectură, fashion sustenabil sau game design, întâlniri de tipul meet the neighborhood, tururi ghidate care te lasă să descoperi istoria ascunsă a cartierului, mansardele sau cele mai noi lucrări de street-art, ateliere dedicate industriilor creative, lansări de colecții și produse, programe dezvoltate împreună de mai mulți membri ai comunității și multe altele.

O expoziție specială PosterJam Offbeat, dedicată Cartierului Creativ, care prezintă o serie de afișe realizate de designeri grafici și artiști, atât români cât și internaționali, va fi amenajată la Institute, The Café – Str. Știrbei Vodă 104-106. Vernisajul acesteia va avea loc duminică, 19 mai, începând cu ora 18:00.

Festivalul din Cartierul Creativ va găzdui, în grădina interioară a Universității Naționale de Artă București, un modul parkour realizat de Asociația de arhitectură Zerm din Roubaix, Franța,  și decorat de ilustratorul român Saddo – Raul Oprea, parte din Sezonul România-Franța 2019 în colaborare cu La Condition Publique. Odată cu instalarea modulului va avea loc şi o demonstraţie de parkour organizată alături de Asociația Traceurs.RO, prima și cea mai mare comunitate a practicanților de parkour din România. Aceasta se va desfășura duminică, 19 mai, de la ora 11:00.

Creative Quarter Design Festival se încheie cu o serie de petreceri pe 26 mai, printre care un party de zi la Control Club, începând cu ora 15:00, alături de patru Dj din Cartier conectați la industriile creative, dar și un silent party în grădina J’ai Bistrot, de la ora 20:00.

Creative Quarter Design Festival este prima inițiativă de amploare a Asociației Cartierul Creativ care conturează și concretizează preocupările organizației – antreprenoriatul creativ, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea urbană, educația, design-ul, arhitectura, cultura sau încurajarea turismului, cu rolul de a susține dezvoltarea comunității coagulate prin proiect.

Programul complet al festivalului se găsește mai jos:

EXHIBITIONS

 1. MADE IN CREATIVE QUARTER

Expoziția invită vizitatorii să exploreze străzile Cartierului Creativ, să descopere poveștilor designerilor, arhitecților, artiștilor și creativilor care locuiesc sau își au atelierele în acest spațiu, dar și modul în care s-au născut cele mai hip și inovatoare business-uri și spații din București.

Vernisaj: 18 mai / 19:00

Expoziție: 19 – 22 mai / 14:00 – 22:00

AWE, Palatul Universul, Ion Brezoianu 23-25

 1. UBIKUBI YOUNG DESIGNERS AWARD // EXPOZIȚIA UYDA BY UBIKUBI

Ubikubi Young Designers Award prezintă prototipurile obiectelor câștigătoare în cadrul ediției cu numărul trei a concursului UYDA și planșele tuturor proiectelor înscrise în competiția din acest an. Prototipurile expuse reflectă o explorare ludică, dar bine documentată, a unor materiale naturale și tehnologii de producție accesibile. În același timp, își propune să evidențieze, într-un context interactiv, potențialul creativ al tinerilor designeri români descoperiți cu prilejul concursului.

Vernisaj: 18 mai / 19:00

Expoziție: 19 – 26 mai

L – V / 08:00 – 20:00

S – D / 09:00 – 20:00

Beans & Dots, Palatul Universul, Ion Brezoianu 23-25

 

 1. MNEMONICS – COLLECTIVE MEMORIES DEFINE OUR TERRITORY

Mnemonics: Collective Memories Define Our Territory este o scenografie esențializată a spațiilor dintre blocurile orașelor din România, ce pune în discuție modul în care aceste perimetre au evoluat de-a lungul ultimelor decenii de transformări urbane. Vom regăsi bara de bătut covoare, rotativa de metal, leagănele, jocurile din copilărie, dar și amintirile despre prietenii, întâmplări și povești amuzante din fața blocului și de pe casa scării, toate sub semnul universal al cheii purtate la gât.

Vernisaj: 18 mai / 19:00

Expoziție: 19 – 26 mai

L – V / 08:00 – 20:00

S – D / 09:00 – 20:00

Mezanin, Palatul Universul, Brezoianu 23-25

 1. CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI DIN ROMÂNIA // CMFC LA MNLR

La fiecare ediție Cele Mai Frumoase Cărţi, după decernarea premiilor, cărțile nominalizate și câștigătoare încep un calendar de turnee naționale și internaționale pentru a promova concursul și a atinge un public cât mai larg. Cu ocazia Creative Quarter Design Festival și a Nopții Muzeelor, o selecție din shortlist-ul din 2018 va fi expusă într-un nou context, la Muzeul Național al Literaturii Române.

Vernisaj: 18 mai / 19:00

Expoziție: 19 – 26 mai / 10:00 – 18:00

MNLR, Calea Griviței 64-66

 1. GALERIA CONTEMP // SIGN INSIDE

Expoziţia Sign Inside reuneşte doi artişti, profesori de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Ovidiu Ionescu şi Alexandru Mărginean, de la secţiile de Ceramică respectiv Design Vestimentar, care transformă spaţiul Galeriei Contemp într-un dressing room (post)modernist, în care piese vestimentare feminine experimental-avangardiste intră în relație cu un nud realist, în mărime naturală, deopotrivă tablou şi avatar.

Vernisaj: 18 mai / 19:00

Expoziție: 19 – 26 mai / 14:00 – 20:00

George Vraca 7

 1. ONE NIGHT GALLERY // ONE NIGHT GALLERY #10 @TEATRUL ODEON

Pentru o noapte, Teatrul Odeon se va transforma într-o galerie neconvențională de artă, dar și un spațiu de joc, în care participanții vor putea descoperi lucrările lui Pren, ilustratorul expus în cea de-a zecea ediție, prin intermediul tehnologiilor emergente: realitate augmentată cu aplicația dARe by Samsung, realitate virtuală, video mapping, inteligență artificială sau instalații neconvenționale.

Vernisaj: 18 mai / 21:00

Teatrul Odeon, Calea Victoriei 40-42

 1. ASOCIAȚIA GREEN HOURS // SEARCHING FOR TRUMPET MAN

Searching For Trumpet Man” este o expoziție de postere, marcând a 11-a ediție a primului festival de jazz inițiat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest.

18 – 26 mai / 10:00 – 00:00

Calea Victoriei 120

 1. BALASSI INSTITUTE // INFLUENȚA MAGHIARĂ ÎN TEATRUL BAUHAUS

Artiştii maghiari au participat activ la producţiile scenice experimentale Bauhaus, cu îndrăzneţe proiecte arhitecturale de teatru (Moholy-Nagy László, Molnár Farkas, Sebők István, Weininger Andor), iniţiative ce au dus la elaborarea proiectului Teatrului sferic a lui Weininger, o viziune monumentală, cu formă emblematică. Expoziția cuprinde macheta realizată pe baza acestor proiecte.

18 – 26 mai / 12:00 – 20:00

Teatrul Odeon, Calea Victoriei 40-42

 1. GALATECA // GENICA ATHANASIOU, MUZA ȘI IUBITA LUI ANTONIN ARTAUD

Expoziţia își propune stabilirea primei biografii a actriței de origine română, Genica Athanasiou, care a făcut carieră în Franța începând cu anii 1920, unde devine parteneră și muză a lui Antonin Artaud (cf. Lettres à Génica) și, mai târziu, a cineastului Jean Grémillon, până la cel de-Al Doilea Război Mondial.

18 mai / 12:00 – 24:00

21-24 mai / 12:00 – 20:00

25 mai / 11:00 – 19:00

C.A. Rosetti 2-4

 1. GALATEEA CONTEMPORAY ART // MEMORIA ÎN FĂRÂME – VELIMIR VUKICEVIC

Expoziția MEMORIA ÎN FĂRÂME a ceramistului Velimir Vukicevic din Serbia aduce în prim plan creația unui artist deosebit de apreciat de breasla internațională a ceramiștilor. Bienala Internațională de Ceramică de la Cluj i-a acordat în anul 2017 Premiul pentru Excelență ediției.

18 – 26 mai / 12:00 – 20:00

Calea Victoriei 132

 1. THE HIVE // CORPUL UMAN – MIX DE PERSPECTIVE

Evenimentul invită toți iubitorii de artă să experimenteze o temă complexă prin definiţie, Corpul Uman, prin prisma a trei abordări diferite: Atelier 42 – Atelier SPECTRUM – JULS. Expoziţia reuneşte 3 artişti autentici ce vor prezenta conceptul Corpului Uman aşa cum îl vede fiecare dintre ei – unic, inovator, îndrăzneț, provocator şi colorat.

 

18 – 22 mai / 10:00 – 22:00

Calea Victoriei 101

 

 1. GRAPHIC FRONT+ ART ON DISPLAY // RĂCNET 3.0

Contrariați de contextul socio-politic românesc actual, artişti cunoscuți din țară și din Grecia, Brazilia, Marea Britanie, Italia sau SUA propun o serie de afișe care să trezească societatea din amorțeală. Ei transmit mesaje categorice, realizate cu instrumentele pe care le cunosc cel mai bine: pensula, markerul, creionul sau sprayul.

18 – 26 mai / 17:00 – 19:00

Piața Amzei 5

 

 1. RO // CUSTOM FOOTWEAR

Steal.ro propune să aducă arta direct pe încălțăminte. Diverși artiști români își vor prezenta benzi desenate pe adidaşi sau bocanci, realizate cu vopsele special create pentru acest tip de artă.

 

18 – 19 & 25 – 26 mai / 11:00 – 19:00

Biserica Amzei 5, corp D, sc 4, ap. 1

 

 1. THE FAB SQUAD // MIMESIS IN DESIGN 2

MIMESIS este o colecţie de fotografie si grafică dedicată designerilor de produs și își propune să schițeze legătura puternică între aceste 2 entităţi – designerul şi produsul, portretizând 2 fațete ale acestei relații: „Independența” și „Simbioza / Mimetismul”.

 

Vernisaj:  19 mai / 19:00 – 22:00

Expoziție:

20 – 21 mai / 18:00 – 22:00

22 – 25 mai / 10:00 – 22:00

26 mai / 10:00 – 18:00

Soto, Gen. H. M. Berthelot 86 

 1. POSTERJAM // POSTERJAM OFFBEAT X CREATIVE QUARTER DESIGN FESTIVAL

Posterjam Offbeat X Creative Quarter Design Festival reprezintă o expoziție specială dedicată Cartierului Creativ, care prezintă o serie de afișe realizate de designeri grafici și artiști, atât români cât și internaționali.

Vernisaj: 19 mai / 18:00

Expoziție: 20 – 26 mai

Institute, the Cafe, Știrbei Vodă 104 – 106

 

 1. LA CONDITION PUBLIQUE // BEL ENDROIT PARKOUR @UNArte

Grădina interioară a Universității Naționale de Artă București va găzdui un modul parkour realizat de Asociația de arhitectură Zerm din Roubaix, Franța, și decorat de ilustratorul român Saddo – Raul Oprea, parte din Sezonul România-Franța 2019 în colaborare cu La Condition Publique. Odată cu instalarea modulului va avea loc şi o demonstraţie de parkour organizată alături de Asociația Traceurs.RO, prima și cea mai mare comunitate a practicanților de parkour din România.

 

Live Demo: 19 mai / 11:00

Expoziție: 20-26 mai / 10:00-16:00

Universitatea Națională de Arte București, Calea Griviței 28

 

 1. ARTICHOKE SOCIAL HOUSE // CRISTIANA MALCICA. EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE

Proiectul Cristianei Malcica își propune să exploreze teme ce țin de intimitate, locuire, dar și de noțiunea de acasă”. Aflat la confluența dintre taxonomie și fotografie documentară, proiectul este alcătuit dintr-o serie de fotografii ce surprind interioare din apartamente comuniste, fotografiate în diferite orașe din România.

Vernisaj: 22 mai / 19:00

Expoziție: 23 – 26 mai / 09:30 – 00:00

Calea Victoriei 45

 

 1. SIMINA FILAT DESIGN // RUUMY PREVIEW (EXPERIMENTS / PRODUCTS / NETWORKING)

În spațiul de lucru SiminaFilatDesign va fi expusă o variantă a conceptului RUUMY (proiect câștigător în competiția Worth Partnership Projects 2019), cu toate informațiile necesare expuse în imagine și film. Toate persoanele prezente vor lua parte la experimentul ruumy, se vor implica în procesul de creație împreună cu designerul conceptului și vor avea posibilitatea să devină ambasadori Ruumy.

 

23 mai / 13:00 – 20:00

Gheorghe Polizu 30, parter

 

 1. CONTROL CLUB // CTRL18 DESIGN RETROSPECTIVE

Control Club, spațiul unde în ultimul an au ajuns nume precum Son Lux, Still Corners sau Algiers, te invită să arunci un ochi pe un Best Of al afișelor de concert realizate în 2018, de la muzică electronică la rock, de la jazz la experimental. Expoziția are loc în sala adiacentă terasei.

23 – 26 mai

Constantin Mille 4

 1. LOCAL DESIGN CIRCLE // LOCAL DESIGN CIRCLE SHOWROOM

În cadrul evenimentului Local Design Circle Showcase, asociația își propune organizarea unei expoziții cu lucrări personale ale celor 10 membri (afișe, cărți, reviste, obiecte, experimente personale), alături de un proiect realizat în comun de aceștia. Evenimentul este primul contact al publicului cu acest grup.

Vernisaj: 24 mai / 19:00

Expoziție: 25 – 26 mai / 17:30 – 21:00

Centrul Artelor Vizuale, Biserica Enei 16

 

 1. STUDIO Æ // O POVESTE DE 100 DE ANI – ARHITECTURĂ ȘI SCULPTURĂ

Studio æ vă invită să le vedeţi lucrările, printre care amenajarea Flagship Store Gusturi Românești, showroom-ul Geberit România, proiectul premiat cu locul I la concursul internațional ArtUrbain din Franța. În plus, Cartierul Creativ poate fi admirat în toată splendoarea lui prin perspectiva panoramică de pe acoperișul clădirii.

 

24 mai / 18:00 – 00:00

Crișana Street 9, parter

 

 1. LICEUL DE ARTE PLASTICE „Nicolae Tonitza” // OPEN DOORS & STUDENTS EXHIBITION

Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” prezintă expoziția de scenografie de film și de teatru, expoziția de grafică și expoziția de animație a claselor a XII-a, expoziție care închide un ciclu de doi ani de specialitate printr-un examen de competențe extrem de important. Expoziția de scenografie include desene de costume, decoruri și machete de teatru și film rezultate atât în urma atelierelor de clasa a XI-a cât și a celor de clasa a XII-a.

 

24 mai / 15:00-18:00

 1. M. Berthelot 56-58

 

TALKS

 1. AMC ROMÂNIA // WE SHAPE WORLDS

AMC invită publicul să descopere procesul de creație a lumilor digitale. Doi dintre artiștii AMC, Dragoș Dexx Casian și Mădălina Pomparău, vor susține o prezentare de o oră despre provocările și oportunitățile meseriei de 3D artist pentru jocuri.

 

22 mai / 18:00 – 20:00

Institute, The Café, Știrbei Vodă 104-106

 

 1. DIZAINĂR & LIGA MEDIA GRUP // WOW: WORLD OF WOOD TALKS

Întâlnirile World Of Wood TALKS reprezintă ocazia perfectă să stăm de vorbă atât cu pasionați ai lemnului care produc piese unice de mobilier sau decorațiuni cu mâinile lor în atelierele mici cât și cu reprezentați ai industriei lemnului din România, atât din zona privată cât și din zona instituțională.

 

21 – 22 mai / de la 19:00

Puțul cu Plopi 17

 

 

 1. SILVIA ȘERBAN // VIITORUL ESTE (INTER)SCHIMBABIL – SUSTAINABILITY TALK

Într-un mod creativ, Silvia Șerban și invitații săi, printre care se numără Luca Olivini, Eco Hub Material Manager pentru Creativity Lifestyle And Sustainable Synergy, lansează provocarea de a căuta răspunsuri care să inspire și să genereze cuvinte noi în dicționarul modei sustenabile.

20 mai / 18:30 – 20:30

Hotel Epoque, Parcul Cișmigiu 17C, Intrarea Aurora

 

 1. REPUBLIC OF ARHITECTS // MEET THE NEIGHBORHOODS #2

Cu voie bună și cafea, reprezentanții Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei vor povesti despre experienţa lor şi despre Centrul Comunitar unde desfășoară activități civice, culturale sau educative.

 

18 mai / 11:00 – 14:00

Theodor Burada 7

 

 1. GRAFFITI PR // O CĂLĂTORIE CREATIVĂ ÎN UNIVERS

Gaffiti PR vă invită la un workshop de comunicare creativă susținut de către consultanții Graffiti PR: Călătoriile eroilor prin povești, campanii, branduri cu Paul Kasprovschi, Senior Consultant Strategy & Branding; Scriere creativă cu Alex Aron, Creative Director; Campanii creative cu miză socială – Cristina Iancu (Creative Planner) și Irina Ciocan Stănescu (Managing Partner).

 

23 mai / 18:00 – 20:00

24 mai / 16:00 – 20:00

Palatul Universul, Corp B, etaj 4, Ion Brezoianu 23-25

 

WORKSHOPS

 

 1. FUNDAȚIA FRIENDS FOR FRIENDS // ATELIER DE CORPORATE CREATIVE WRITING

Pentru că scrisul bun, convingător, poate fi „un game changer în business“, Fundaţia Friends For Friends (FFFF) propune Atelierul de Corporate Creative Writing, creat de Mona Dîrțu, care are 20+ ani de experiență jurnalistică în presa generalistă și de business și scrie, săptămânal, newsletterul Monday Memo.

 

23 – 24 mai / 12:00 – 18:00

Ion Brezoianu 4, et. 2, ap. 4

 

 1. LINOTIP INDEPENDENT CHOREOGRAPHY CENTER // WORKSHOP DE RITMURI, DANS FOLCLORIC ȘI DANS CONTEMPORAN

În cadrul acestui atelier de dans, veţi lucra alături de Linotip pe ritmuri, dans popular și limbaj de dans contemporan care stau la baza conținutului de mișcare și a procesului de lucru al spectacolului lor BASMa Curată.

 

 23 mai / 20:00 – 22:00

Palatul Universul, Ion Brezoianu 23-25

 

 

 

 1. COM // CURS DE DESIGN PENTRU COPII

Cosmin Frolu și Leo Burcuș fondatori designforkidz.com, propun copiilor cu vârsta între 7-10 ani o discuție despre design. În prima parte, ei află ce este design-ul, iar în a doua parte, copiii au ocazia să pună în practică ceea ce au aflat, lucrând în echipă, cu o temă dată, pentru a concepe un produs nou.

 

18 mai / 11:00 – 13:00 / 16:00 – 18:00

Institute, The Café, Știrbei Vodă 104-106

 

 1. CARACTER // ATELIER DE SCRIPT LETTERING

Caracter propune studenților pasionați de litere, ilustrație și design, un Atelier de Script Lettering. În cadrul workshop-ului se va discuta despre diferențele dintre caligrafie și lettering, limitele celor două și cum se pot completa armonios.

 

21 mai / 10:00 – 16:00

Institute, The Café, Știrbei Vodă 104-106

 

 

OPEN DOORS

 

 1. CARMEN SECĂREANU & FANDACSIA & ROXANA DAVIDESCU // VISÂND LA VARĂ

SORS Lab își deschide ușile pentru a prezenta trei businessuri 100% românești: Carmen Secăreanu va prezenta o colecție creată pe cânepă romanească, Cosmina Nicolescu i se alătură cu pălării, iar Roxana Davidescu va fi prezentă cu piese de bijuterie. Toate aceste branduri au în comun originalitatea produselor, simțul umorului și sustenabilitatea.  

 

25 mai / 12:00-21:00

Griviței 36, colț cu Semicercului 1

 

 1. DE CERAMICĂ // OPEN DOORS & HOW IT’S MADE

Cei care au curiozitatea să descopere cum iau formă obiectele de ceramică vor avea ocazia să participe la un workshop demonstrativ How is made susținut de Mădălina Teler în studio-ul ei.

 

25 mai / 11:00 – 19:00

Lipova 34

 

 1. CUMULUS // OPEN DOORS

CUMULUS își deschide ușile biroului pentru a da startul unei explorări spațiale a proiectului rezidențial Badea Cârțan 13 în paralel cu execuția sa. O discuție despre proiecte, clădiri, sisteme de proiectare.

 

25 mai / de la 18:00

Ion Brezoianu 23-25, Palatul Universul, corp B, etaj 3

 

 1. SEETHREE // SPACE

Participanții vor avea posibilitatea să se plimbe prin interiorul unui spațiu virtual construit după modelul spațiului în care echipa C3 își desfășoară activitatea zilnică. În mod excepțional, având în vedere domeniul creativ în care profesează, echipa C3 a pornit acest experiment de la un spațiu real, transformându-l într-o experiență virtuală și nu viceversa.

 

25 mai / 12:00 – 17:00

Calea Griviței 6-10, etajul 5 

 

 1. STUDIOSET // MOVIE NIGHT @STUDIOSET

Studioset va prezenta în avanpremieră două dintre producțiile sale noi de film, „Opinci” și „Government of Children”. Evenimentul va avea loc pe terasa studioului, urmat de o discuție liberă la un pahar de vin cu cei care au creat filmele.

 

Open Doors: 23 mai / 18:00 – 23:00

 1. I. Mendeleev 2

 

 1. PODSTEL UMBRELLA // THE STORY OF PODSTEL & NETWORKING

Podstel Umbrella v-a pregătit o seară de networking cu muzică live, băuturi și o expoziție în grădină cu lucrări ale unor artiști locali. Podstel Umbrella va rămâne deschis, în perioada festivalului, vizitatorilor care vor să descopere povestea Podstel și să facă un tur al locului.

 

Social Evening: 19 mai / 19:00 – 22:00

Open Doors: 20 – 26 mai / 15:00 – 22:00

Gen. Christian Tell 21

 1. PIXELATERIA // COMUNITATEA PIXELATERIA

Nucleul evenimentului constă într-o expoziție permanentă menită să prezinte designeri și artiști antreprenori, care vor alege o lucrare reprezentativă pentru căutările lor actuale, cu forme variate în funcție de culorile și lumina palpitațiilor interioare transpuse. Alături de aceștia, vor expune artă digitală contemporană Digital Canvas” doi artiști-invitați din Timișoara.

Expoziție: 18 – 26 mai

S – D / 11:00 – 21:00

L – V / 17:30 – 21:00

Open Doors: 18 & 25 mai / 11:00-13:00

Intrarea Aurora 17A, et. 1

 

SHOPS

 1. DESIGNIST // CERAMIK. CONCENTRAT DE CERAMICĂ CONTEMPORANĂ

Designist.ro lansează Ceramik. Punct., un festival-concentrat de ceramică contemporană care va reuni cele mai bune proiecte ale designerilor ceramiști atât din zona ceramicii utilitare, cât și a celei decorative, dar și din aria bijuteriei-concept sau a accesoriilor.

 

Shops: 25 – 26 mai / 11:00-19:00

Ion Brezoianu 23-25, Spațiul AWE

 

 1. DIZAINĂR X UBIKUBI // ROMANIAN DESIGN YARD SALE

O dată pe an, la Romanian Design Yard Sale, Dizainăr şi Ubikubi ne oferă șansa să vedem cât de importante sunt micile imperfecțiuni. Și dacă unicitatea obiectelor nu vă convinge să vă îndrăgostiți de ele, atunci poate prețul foarte-foarte redus o să vă ajute să adoptați un obiect de design românesc ce se simte singur printre frații lui super perfecți.

 

Shops: 25 – 26 mai / 12:00 – 20:00

Puțul cu Plopi 17

 

 1. BLADE BARBER SHOP // LANSARE YUKA BEARD TREATMENT OIL

În cadrul Creative Quarter Design Festival, Mr. Blade Barber Shop își va lansa uleiul tratament pentru barbă Yuka. Lansarea va avea loc deasupra Barber Shop-ului, în incinta Showroom-ului MobilaDalin și va fi animată de un party cu DJ.  

 

24 mai / 18:00-22:00

Ion Brezoianu 40-42

 

 1. MEȘTESHUKAR BUTIQ // LEGAL – ILEGAL / ÎNCHIDEM QUINET-UL

Evenimentul Legal Illegal va fi un festival de o zi, care începe după apusul soarelui și continuă până la miezul nopții. Se va închide strada! Fără mașini, cu muzică, reduceri și lansări.

 

23 mai / 16:00 – 00:00

Edgar Quinet

 

 1. PURE INDIE RECORDS // VINYL ARTWORK COVERS EXHIBITION

Pure Indie Records va găzdui o expoziție care cuprinde 25 de coperte de discuri de vinil, reprezentând lucrări de artă sau de design care au influențat vizualul, astăzi fiind ușor recognoscibile.

21 – 25 mai / 14:00 – 18:00

Popa Tatu 23

 

 1. BISCUIT CLUB // SUMMER TRENDS FOR KIDS 2019

Biscuit Club se adresează părinţilor, oferindu-le posibilitatea de a alege, în mod conștient și informat, produse de foarte bună calitate cu un design inovator, nordic. Evenimentul va găzdui 3 branduri românești: Mormi, Ginger Shoes și Mokofun, în cadrul unei expoziții cu vânzare.

 

Shops: 18 – 25 mai

Lu – Vi / 10:00 – 19:00

Sâ / 10:00 – 17:00

Calea Victoriei 45, Galeria Kretzulescu

 

 1. HOUSE OF NITA SAO // FIND YOUR PERFECT HAT!

Zeci de creații, toate aparte și majoritatea unicat, iși au casa la House of NITA SAO – locul ideal pentru a vă găsi pălăria perfectă. Designer-ul brand-ului, Ana Istodorescu, vă invită în propriul univers creativ.

 

21 – 23 mai / 12:00 – 22:00

Mihail Kogălniceanu 7, parter

 

 1. HOUSE OF NITA SAO // FIND YOUR PERFECT HAT! & COLLECTION LAUNCH – SUMMER 2019: ‘JARDIN MAJORELLE’

NITA SAO lansează noua sa colecție – vară 2019 – „Jardin Majorelle. Sunteți invitați să vă plimbați prin gradina ce va deveni House of NITA SAO, showroom-ul brand-ului, vreme de un întreg weekend.

 

18 – 19 mai / 13:00 – 22:00

Mihail Kogălniceanu 7, parter

 

 1. TARTELICIOUS // ARTSY BRUNCHILICIOUS

La Artsy Brunchilicious” se vor devora tarte pofticioase și alte bunătăți, inspirate de artiștii locali și internaționali. Recomandarea Cătălinei și a Rodicăi, cele două t-artiste de pe Brezoianu 35 este Devorează t-arta!” 

18 & 25 mai / 11:00 – 16:00

Ion Brezoianu 35

 

 1. MODUL CĂRTUREȘTI // ÎNTRE VEDERI DOMESTICE – EXPOZIȚIE DE CERAMICĂ

„Între vederi domestice” este o expoziţie de ceramică despre relația de cogenerare dintre spațiul interior și cel exterior, dintre intimitate și deschidere.

 

18 – 25 mai

S / 10:00 – 20:00

L-V / 9:00 – 20:00

Academiei 18-20

 

 1. PRINTOTECA // THE NEST POP-UP SHOP

Printoteca va dedica în perioada festivalului un pop-up shop câştigătoarei The Nest, Alice Goidea. The Nest este o competiție care își propune să fie prima lecție de zbor pentru un nou brand de textile imprimate.

18 – 25 mai

L – V / 12:30 – 20:00

S / 12:30 – 16:00

Lipscani 3

 

 

GUIDED TOURS

 

 1. VELUX ROMÂNIA // TUR GHIDAT ÎN MANSARDELE DIN CARTIERUL CREATIV

VELUX România te invită să descoperi mansardele din Cartierul Creativ într-o plimbare relaxată de aproximativ trei ore, pe parcursul căreia vei afla poveștile caselor vechi și ale personajelor celebre din epocă.

 

18 – 19 mai / de la 11:00

25 – 26 mai / de la 11:00

Punct de plecare: Așezămintele Brătienilor

 

 1. DESCHIDEM ORAȘUL // TUR GHIDAT DE DESIGN ȘI ISTORII URBANE (BREZOIANU – CÂMPINEANU – KRETZULESCU)

Baza dă startul unui periplu, agale, cu opriri la diferite puncte din Cartierul Creativ, povestind și împărtășind istorii și opinii despre străzile, clădirile, activitățile, imaginile și obiceiurile vechi sau noi, pierdute sau recâștigate ale locurilor vizitate.

 

19 mai / 12:30 – 14:00

Punct de plecare: Energiea (Brezoianu 4)

 

 1. QUEST MISSION // CC|QA|FF – CARTIERUL CREATIV & QUEST AUTONOM & FESTIVAL FOTO

Quest Mission îşi deschide ușile pentru toate misiunile de 60 de minute. Vor avea loc și ateliere de pictură Feel Like Art, în cadrul cărora se vor crea amintiri frumoase și artă la purtător prin pictură manuală pe tricouri.

 

19 – 25 mai / 10:00 – 18:00

 

 

 1. SAVE OR CANCEL // UN-HIDDEN BUCHAREST – STREET ART TOUR

Află poveștile celor mai noi lucrări de street art din București și a locurilor uitate de timp, dar a căror moștenire poate continua prin artă și implicare civică. Un tur ghidat diferit, despre cum trecutul are un viitor, prin fapte și decizii din prezent.

 

18 mai / 17:00 – 19:00

25 mai / 17:00 – 19:00

Punct de plecare: Teatrul de vară Capitol, Constantin Mille 13

 

 1. LOCAL HOSTS // CRONICILE ISTORICE ȘI ARHITECTURALE ALE CARTIERULUI CREATIV

Un tur ghidat care te invită la o călătorie înapoi în timp, printr-unul din cele mai emblematice cartiere ale Bucureștiului, unde poți descoperi o paletă completă de stiluri arhitecturale, frumusețea mahalalei din secolul al XIX-lea și povești intrigante ale vremurilor apuse, când aceasta era printre primele zone comerciale din oraș.

 

18 – 19 mai / 15:00 – 18:00

25 – 26 mai / 15:00 – 18:00

 

Punct de plecare: Palatul Știrbey, Calea Victoriei 107

 

 

LIVE ACT

 

 1. GREEN HOURS // GREEN HOURS JAZZ FEST

În boema grădină a hub-ului cultural independent Green Hours vor avea loc, pe parcursul a patru zile de festival, opt concerte cu nume importante, dar și cu artiști emergenți de pe scena europeană de jazz, printre care: Aki Takase, Maria Răducanu, Month of Sundays, Petros Klampanis, Laura Benedek.

 

23 – 26 mai / de la 18:30

Calea Victoriei 120

 

 1. LINOTIP INDEPENDENT CHOREOGRAPHY CENTER // BASMA CURATĂ

BASMa Curată este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale româneşti, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele adaptate la zilele noastre. Dramaturgia coregrafică mixează dansul popular cu tehnici de dans contemporan.

 

20 mai / 20:00

Palatul Universul, Ion Brezoianu 23-25

 1. M.C. // DESIGN YOUR SOUND WITH B.M.C.

În Bucătăria Muzicală Contemporană puteți gusta sunetele de chitară și tobe live, care se împletesc cu vocea și inserțiile electronice în jam session-uri experimentale, inspirate de vibrațiile filosofice ale Cișmigiului, iar la mansardă se găsește energia studioului în care își desfășoară activitatea Brigada Muzicală Contemporană. În acest spațiu puteți fi martorii creării unui produs muzical complet, de la sound design cu Fratele Lu Chan și Văru (crearea integrală a unui beat), până la freestyle off the dome (rime pe loc) cu Breloc.

Intră în cypher alături de unii dintre cei mai cunoscuţi MC ai scenei rap underground din București!

 

18 mai / 19:00-22:00

Luigi Cazzavillan 9A, corp B

 

 

PARTIES

 

 1. J’AI BISTROT // SILENT PARTY ÎN GRĂDINĂ

În ultima zi de Creative Quarter Design Festival 2019, J’ai Bistrot va organiza un silent party în grădină, pe 3 canale muzicale.

 

Participanţii la eveniment se vor putea bucura de noua înfăţişare a grădinii J’ai ce a fost reamenajată şi extinsă.

 

26 mai / 20:00-03:00

Calea Griviței 55

 

 1. CONTROL CLUB / 4QRTR: WRAP-UP CQDF

În ultima duminică din festival, dj-ii cartierului ocupă pupitrul din Control și alcătuiesc setlist-ul Creative Quarter Design Festival într-un wrap-up party pe timp de zi.

 

26 mai / 15:00

Control Club, Constantin Mille 4

 

 1. SMOOTHIE // MIX INTO THE SMOOTHIE

Evenimentul va avea forma unei petreceri unde membrii SMOOTHIE vor fi gazdele și vor aduce cu ei playlistul lor preferat cu muzică diversă, de la trap până la muzica pop a anilor `90 și 2000. SMOOTHIE este despre oameni diferiți, drept urmare dresscode-ul va fi diferit pentru toată lumea: fiecare invitat va purta ce îl reprezintă mai bine, iar gazdele se vor asigura că toată lumea va străluci în întuneric. Va fi servit un cocktail special cu această ocazie.

 

23 mai / 22:00

Apollo 111 Barul, Palatul Universul, corp B, subsol, Ion Brezoianu 23 – 25

 

 

BLENDING COMMUNITIES

 

 1. ENERGIEA, PRINTOTECA, PÂINE ȘI VIN, MOOGU, MR.BLADE, BOARDER’S STORE // OBICEIURI NECUNOSCUTE PE BREZOIANU ȘI LIPSCANII DE JOS

Pentru Creative Quarter Design Festival își reunesc forțele Energiea, Printoteca, Mr. Blade, Moogu, Pâine și Vin și Boarder’s Store în cadrul unui nou eveniment: „The unknown habits of Brezoianu and Lipscanii de Jos” în care vor dezvălui lucruri mai puțin cunoscute despre ei.

 

25 – 26 mai

Energiea: 12:00 – 02:00

Printoteca: 12:30 – 16:00

Moogu: 11:00 – 07:00

Pâine și Vin: 17:00 – 03:00

Mr. Blade: 11:00 – 05:00

Boarder’s Store: 11:00 – 06:00

Brezoianu & Lipscanii de Jos

 

 1. QUEST MISSION & FEEL LIKE ART FEAT. SAINT ROASTERY // MISSION ROOMS, ARTĂ ȘI CAFEA

Evenimentul are două mari direcții: Quest autonom – un joc ce are la bază o hartă online, site-uri criptate, indicii plasate inteligent și interacțiuni cu parteneri via cuvinte cheie – toate ducând la o explorare activă și distractivă a Cartierului Creativ. A doua este un Festival foto. Echipele vor furniza câte o poză pentru fiecare temă: arhitectură, persoane (portret cu necunoscut), business-uri din Cartierul Creativ & mister, ultimele două categorii fiind deschise creativității.

 

21 mai / 14:00 – 20:00

Piața Amzei 1, etaj 2

 

 1. CONSIGNAȚIA 7 & BURGER VAN BISTRO // LEAPSHA STREET

Evenimentul are la bază ideea unui București recreat prin aducerea în prezent a câtorva scene memorabile din cultura românească. Conceptul însumează mai multe execuții, de la design grafic cu print-uri outdoor atât pentru Consignația 7 cât și pentru cei de la Burger Van, la styling-uri recreate din secvențele cinematografice, disponibile în vintage shop. La acestea se adaugă un burger arhitectural românesc pe care-l oferă cei de la BurgerVan.

 

18 – 26 mai

Consignația 7: L – V: 12:00 – 20:00 / S: 12:00 – 18:00

Burger Van: L – D: 12:00 – 22:00

George Vraca

Cartierul Creativ, spaţiu delimitat de străzile Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative. Este un nod al efervescențelor comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja istoria și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Inițiativa contribuie la coagularea comunității locale a industriilor creative și potențează astfel identitatea culturală a Bucureștiului.

Parteneri Creative Quarter Design Festival:

Un proiect: Asociația Cartierul Creativ

Partener principal: UniCredit Bank

Parteneri: Forte Partners, illy, Volvo

Parteneri cultural: Institutul Cultural Român, Sezonul România-Franța 2019