Cultura pop întâlnește mitologiile străvechi în cea mai recentă expoziție semnată Alexandru Rădvan de la ARCUB

14 mai – 23 iunie

Alexandru Rădvan, un nume de referință al artei contemporane românești expune în luna mai la ARCUB, în a doua expoziție a Programului Expozițional ARCUB, curatoriată de Ioana Ciocan și organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Cu un design semnat de arhitectul Attila Kim, expoziția „Cea mai bătrână zi” va fi vernisată marți, 14 mai, de la ora 18.00. Expoziția poate fi vizitată zilnic, la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, în perioada 14 mai – 23 iunie, între orele 14.00 și 22.00.

„Cea mai bătrână zi” prezintă lucrări realizate de Alexandru Rădvan special pentru expoziția de la ARCUB. Un demers artistic bine închegat, ce cuprinde lucrări în tehnici diverse – colaj, pictură și sculptură – cu un puternic mesaj (Ioana Ciocan, curator Program Expozițional ARCUB)

Expoziția „Cea mai bătrână zi” oferă posibilitatea publicului de a explora un univers artistic care nu livrează adevăruri absolute, ci creează un dialog viu, uman, capricios, într-o reinventare perpetuă.

În cadrul expoziției „Cea mai bătrână zi”, de la ARCUB, sunt programate două workshop-uri de desen și colaj, pentru copii, susținute de artistul Alexandru Rădvan în datele de 8 și 15 iunie. Înscrierile se fac pe adresa [email protected], în limita locurilor disponibile. Participarea la toate evenimentele din cadrul expoziției este gratuită.

Alexandru Rădvan este un artist influențat în egală măsură de cultura pop și de mitologiile și religiile străvechi. Vorbind despre opera sa, Alexandru Rădvan afirma: „Putem accepta această lume ca fiind cea mai bună dintre lumile posibile, putem considera universul nostru ca fiind singurul adevărat, putem crede că viaţa noastră este un prilej de a ne exercita capriciile şi că după ea nu urmează nimic. Prefer poziţia contrară tuturor acestor puncte de vedere. Fac în permanenţă recurs la dreptul meu de om, acela de a nu fi în mod automat şi necesar de acord cu realitatea şi cu acele principii care sunt considerate adevăruri indiscutabile.”

Expoziția „Cea mai bătrână zi” a artistului Alexandru Rădvan va fi găzduită la ARCUB în sălile Gabroveni, Lipscani, Coloanelor și Bolților, în perioada 14 mai – 23 iunie, între orele 14.00 și 22.00. În perioada 23-27 mai, expoziția va fi temporar închisă în timpul desfășurării Wellness Festival la ARCUB. Programul de vizitare a expoziției se reia începând cu data de 28 mai, ora 14.00.

Cea mai bătrână zi

ARCUB, 14-22 mai, 28 mai – 23 iunie

L-V: 14.00 – 22.00

Artist: Alexandru Rădvan

Curator: Ioana Ciocan

Arhitect: Attila Kim

Evenimente conexe

Atelier de colaj Mitul Sirenelor

8 iunie, ora 11

Grupă de vârstă: 7-12 ani (cu însoțitor)

Cu: Alexandru Rădvan

Atelier de desen Recunoașteți personajul – Prometeu

15 iunie, ora 11

Grupă de vârstă: 7-12 ani (cu însoțitor)

Cu: Alexandru Rădvan

Alexandru Rădvan

Cu o amplă carieră expoziţională personală şi de grup, Alexandru Rădvan se impune ca un artist extrem de bine conturat şi cu un demers artistic clar configurat încă de la începutul anilor 2000. Creația sa explorează teme fundamentale, de multe ori făcând apel la mituri, mitologii, religii – seria „Imperator”, „Minotaur”, „Constantin cel Mare”, „Omagiul lui Iuda”, „Christ”, „Ulise”, „Apollo”. Trece cu ușurință de la un mediu la altul (pictură, colaj, sculptură, instalație, gravură). Artistul expune în România și în străinătate de aproape 18 ani. Lucrările lui au ajuns în colecţia Muzeului Naţional de Artă Contemporană din București, dar și în colecţii particulare din Austria, Belgia, Grecia, Italia, Israel, România și SUA.