”Pagini de artă românească”, o expoziție de excepție la Muzeul Bucovinei, începând cu data de 12 aprilie a acestui an.  Arta românească din secolele XIX-XX este prezentată publicului prin lucrări semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu, Arthur Coulin, Iosif Iser, Gheorghe Petrașcu, Jean Al. Steriadi, Max Hermann Maxy.

Organizată sub egida Consiliului Județean Suceava și în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu, din colecția căruia fac parte picturile din secolele XIX -XX, în perioada 12 aprilie – 30 iunie a.c., expoziția așteaptă iubitorii de artă și  pe toți cei care doresc să admire lucrări unice care poartă semnăturile  corifeilor artei românești, să treacă pragul Muzeului de Istorie în perioada menționată.

Expoziția este rodul unei mai vechi și fructuoase colaborări dintre Muzeul Bucovinei și Muzeul Național Brukenthal, la Suceava poposind și alte expoziții care au valorificat patrimoniul cultural deținut de muzeul din Sibiu sau având loc numeroase lansări de carte comune.

Prețul de intrare la expoziție este de 1 leu pentru copii și elevi și de 4 lei pentru adulți, programul de vizitare fiind de marți până vineri între orele 10 – 18.