“The Happiness Recipe”/ Ciprian Paleologu/ deschiderea etapei a 10-a din Proiectul UMAN.

Galeria LABORNA/ 25.09 – 23.10.2018

Dorința de fericire perpetuă și livrabilă non-stop, modelată pe o societate specializată în falsuri existențiale, este unul dintre virușii sociali contemporani. Omenirea crează scenarii, ocazii, contexte special menite să producă convențional fericire. lndivizii doresc să trăiască lucruri fericite irepetabile, dar sfârșesc, de cele mai multe ori, prin a imita aceleași banalități. Ironia este cel mai ascuțit bisturiu ce poate tranșa această bulă multicoloră în care plutim fără măsuri de protecție.

Etapa “The Happiness Recipe” deschide o serie de “Happy Days” (labor, food, relax, building, sport, erotic, chaos) plină de detalii în care, după caz, să te pierzi sau regăsești. Practic se deschide un interval de șapte zile, cu care omul este obișnuit. Această serie poate fi multiplicată și reconfigurată la infinit, în funcție de fiecare privitor.

PROIECTUL UMAN este o idee începută în anul 2000, la 24 de ani, gândită a se desfășura în 24 de etape cu frecvență de bienală. Proiectul are două componente: Premisa – OMAGIU NEPUTINȚEI care este o serie de expuneri ce demonstrează tendința de capitulare a capacităților umane în a crea resurse spirituale superioare și profunde, suprapusă peste eviscerarea sedimentelor negative ale naturii umane; Cea de-a doua – Concluzia (utopică) – OMODROMUL – presupune construirea unui megaagregat de corecție umană (Pentru acesta fiind nevoie de înființarea Institutului de Cercetari Corective.

Expoziția este deschisă de marți până sâmbătă, între orele 12.00 – 18.00

Partner: Crama Oprișor