Galeria Dawid Radziszewski din Varșovia găzduiește în prezent expoziția personală a artistului român Șerban Savu, intitulată Mănăștur. Deschisă în finalul lui 2015, expoziția poate fi vizitată până la 30 ianuarie 2016.

Proiectul, susținut de Institutul Cultural Român de la Varşovia, cuprinde o serie de picturi noi, realizate special pentru evenimentul varșovian. Tema lor este viața cotidiană la periferia României contemporane, unul dintre motivele principale ale creației lui Șerban Savu, pe care-l dezvoltă consecvent de mai mulți ani. Relatările au, într-un anumit sens, un caracter universal, situațiile ilustrate putând să se petreacă la fel de bine în Polonia, ca și oriunde altundeva în Europa.

De la mutarea ei de la Poznań la Varșovia, în 2013, Galeria Dawid Radziszewski se află constant în topul celor mai interesante și vizitate galerii private. Până acum doi ani, galeria a funcționat în centrul cultural din Vestul Poloniei, pe parcursul a opt ani câștigând o importantă notorietate și statutul de principal animator al vieții artistice din Poznań. La fel ca acolo, galeria, care poartă acum numele cofondatorului său, Dawid Radziszewski, reprezintă un spațiu de expunere comercial, deschis publicului larg, cunoscut, original, care reflectă cele mai importante fenomene din arta contemporană poloneză, invitând, totodată, să expună și artiști internaționali. De dimensiuni reduse, galeria iese din tiparul instituțiilor de artă tradiționale prin modul aparte de funcționare și tendințele prezentate.

Șerban Savu, In the Shadow of the Walnut Tree, 2015, 59 x 59 cm, oil on board

Șerban Savu, In the Shadow of the Walnut Tree, 2015, 59 x 59 cm, oil on board