Seria “Hărților imaginare” continuă cu o nouă expoziție: HARTA UNEI PICĂTURI DE APĂ – cercetare științifică și artă contemporană, 40 de lucrări pictate în acrilic și acuarelă, 2015-1018.

Autor: Lucian Muntean

Curator: Răzvan Ionuț Cirică, coordonator Galeria EriCris Art

Vernisajul va avea loc marți, 19 martie, ora 18.00 la Galeria 2 Art.

Expoziția de pictură HARTA UNEI PICĂTURI DE APĂ va fi deschisă în perioada 13-31 martie la Galeria 2 ART, Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, din cadrul Primăriei Sectorului 2, București.

În data de 22 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei va avea loc, în același context și expoziția – atelier la sediul Parculului Natural Văcărești.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/1973152972992752/


De la “hărți imaginare” la “hărți microscopice” – Lucian Muntean:  “În iulie 2015 am participat la celei de-a patra ediție a Simpozionului de Arte Vizuale “Arta în Grădină” de la Jibou. Formația universitară de geolog mi-a favorizat inspirația spre o abordare a temei “Apa” dintr-o perspectivă care îmbină cercetarea științifică cu vocația artistică. 

Astfel, la Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică ” Vasile Fati” din Jibou am prelevat probe de apă, pe care le-am studiat apoi la microscop, sub îndrumarea cercetatorilor coordonați de Oana Sicora și Lia Mladin. Am fotografiat o lumea fascinantă, cu microorganismele strânse în picăturile de apă. Imaginile surprind alge, cianobacterii, microorganisme nevertebrate. Fotografiile obținute, tratate ca obiecte estetice, le-am transpus apoi în pictură, rezultând transfigurarea artistică a universului mic în universul mare. Un demers invers, ca metodă, celui promovat anterior, în cadrul proiectul “Hărți imaginare”, expus recent la ICR.

În 2018 am continuat această temă cu o serie amplă de acuarele. Acestea pot fi văzute în expoziția deschisă în perioada 13-31 martie la Galeria 2ART, Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, din cadrul Primăriei Sectorului 2, București.”