Pentru prima dată în București, Armand Landh va expune cea mai nouă serie de picturi într-o expoziție ce nu trebuie ratată: ARMY LANDH.
Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Jean-Michel Basquiat, neo-DADA, Fluxus, automatism, slogane motivaționale, date istorice, Sărutul lui Brâncuși, MoMa, Târgu-Jiu : Welcome to Fabulous „ARMY LANDH”, un loc unde subconștientul artisului se materializează în palimpseste postmoderne.

După ani întregi în care artistul a făcut naveta România – Statele Unite, Armand Landh a încorporat în pictura lui experiențele vizuale americane, agresive și acaparatoare, o cultură a consumului imediat, lipsită de orice fel de repere, în afara satisfacției instantanee (instant gratitude), ajungând la suprapuneri de timpi și de spații pe suprafața aceleiași pânze.

Demersul lui Armand Landh nu este unul mimetic sau mecanic, nu creează doar colaje atractive de citate vizuale, ci caută, aproape metafizic, identitatea proprie într-o lume depersonalizată, o întoarcere la sinele reflexiv după experiența visului american disolutiv.

Vernisaj: 4 octombrie 2018, orele 18.30
A vorbit în deschidere Dalina Bădescu, critic și istoric de artă / curator

În cadrul expoziției Army Landh, cu ocazia NAG, vineri 5 octombrie, începând cu ora 21.00 artistul va realiza o lucrare nouă, într-un performance participativ unde publicul va fi invitat să completeze imaginea începuta de artist. Tehnica pe care o va folosi artistul va fi cea a paint dripping-ului, pe care Jackson Pollock a făcut-o celebră.

 

 

Fotografii: Lucian Muntean