Sâmbătă, 22 Septembrie, ora 17.00, Institutului Cultural Român Budapesta (str. Izsó nr. 5, sector XIV, Budapesta) organizează la sediul său finisajul expoziției NOIMA 15, în colaborare cu grupul NOIMA.

Expoziția, vernisată în galeria ICR Budapesta, poate fi vizionată în perioada 7 iunie – 22 septembrie.

Din programul finisajului:

  • Lansarea catalogului NOIMA 15;
  • Conferința Grupuri artistice românești în perioada postbelică și contemporană, susținută de Horațiu Lipot, curatorul expoziției;
  • A fi un grup în arta contemporană – Noima, studiu de caz, prezentare susținută de Andrei Rosetti.

În preambulul evenimentului, urmând modelul vernisajului, grupul NOIMA va desfășura o  acțiune publică, urmând să aleagă in situ coordonatele de desfășurare ale acestui happening. Tipul de acțiune/ joc, promovat în ultimii ani de grupul NOIMA, pune problema genezei unui proiect vizual, colectiv, alcătuit din interacțiuni și determinat de limitele şi posibilitățile de expresie ale unui grup ce acționează (prin desen, pictură, rostire), respectând un set de reguli de lucru, dedicat, punctual, unui spațiu și timp dat.

Grupul NOIMA a fost înființat în anul 2003, la Timișoara, de către artiști formați în atelierele coordonate de către artistul și profesorul Constantin Flondor, în cadrul Facultății de Arte și Design. Prima expoziție a grupului a avut loc în anul 2004, în cafeneaua literară Joy’s, din Arad.

Grupul NOIMA: Ciprian Bodea, Dan Gherman, Cosmin Frunteș, Andrei Rosetti, Sorin Scurtulescu

Curator: Horațiu Lipot

www.icr.ro

www.noima.ro