IN IN THE THE FUTURE FUTURE

Artist: Kristin Wenzel
Curator: Mihaela Varzari

vernisaj: vineri, 21 septembrie 19:00-21:00
Craiova, Calea București, nr 56
(22 septembrie – 21 octombr 2018)

Galeria ElectroPutere anunță expoziția personală IN IN THE THE FUTURE FUTURE a artistei Kristin Wenzel. Expoziția folosește distopia drept mecanism de interacțiune cu ruinele Modernismului care amplifică interesul artistei pentru rolul arhitecturii, un spațiu fertil rezervat procesului de auto-mitologizare. Cu această ocazie, Wenzel a recreat în mod subtil un scenariu apocaliptic menit să politizeze viitorul și să ofere o interpretare a subiectivității prin optica istoriei.
Chioșcuri, vitrine abandonate sau structuri arhitecturale provizorii, considerate mărturii ale Bucureștiului sau Berlinului anilor ’70 sunt folosite pentru intervenții artistice temporare.
Excavarea istoriei recente, scoate la lumină anumite ideologii care in/formează instituții responsabile pentru modele de arhivare a moștenirii culturale. Dacă arhitectura este prin definiție politică, Wenzel se află într-o continuă căutare de modalități noi și complexe pentru a evidenția acest aspect.

Kristin Wnzel a urmat cursuri la academiile de artă din Münster și Düsseldorf în perioada 2006 – 2013. Ultimele expoziții personale includ: ”chapter 8” (2018) CNTRM WRNHS Project Space, Berlin, ”nothing” (2017) Sightfenster, Köln sau ”Model for a Pavilion #2” (2017) București. În 2018, împreuna cu Vlad Brăteanu, Alice Gancevici și Remus Pușcariu au fondat spațiul de proiecte ”Template” în București.

Mihaela Varzari este doctorandă în Istoria Artei la University of Kent, UK. Între 2009 și 2015 a studiat la Birkbeck College și Goldsmith College în Londra. Este curatoare independentă și a lucrat cu artiști precum Liliana Basarab (RO), Ziad Antar (LB) sau Heath Bunting (UK). Începând din 2008 a colaborat cu publicațiile Revista ARTA (București), thisistomorrow (Londra), IDEA arts+society (Cluj) etc.
Galeria ElectroPutere are scopul de a oferi o serie de programe și activități publice care explorează arta și rolul acesteia în societate. Galeria este concepută ca un spațiu ce sprijină producția și expunerea de artă contemporană și exeprimente artistice. Cu o platformă a cărei agendă reflectă deschidere, Galeria ElectroPutere își propune să promoveze și să chestioneze producția artistică actuală, a noilor generații de artiști și să abordeze teme relevante din punct de vedere social și politic.

Galeria ElectroPutere · Calea Bucuresti 56 · Craiova