Ne face placere să facem publice titlurile celor șase filme din prima competiție a festivalului nostru și, de asemenea, componența juriului care va alege anul acesta în timpul festivalului Cel mai bun film din această selecție.

A treia ediție a festivalului Película – Latin America Experience va avea loc între 12 și 16 septembrie 2018, la București.

Ediția de anul acesta aduce pentru prima data în fața spectatorilor o secțiune competițională dedicată filmelor provenite din America Latină. Înscrierile au fost realizate prin intermediul platformei Filmfreeway, s-au încheiat la finalul lunii iunie și au fost urmate de un proces de selecție realizat de organizatori.

Titlurile ce vor face parte din competiție sunt:

 • LOS ADIOSES (Mexic, R: Natalia Beristáin)
 • LAS OLAS (Uruguay, R: Adrián Biniez)
 • RETABLO (Peru, R: Alvaro Delgado Aparicio)
 • TIEMPO SIN PULSO (Mexic, R: Bárbara Ochoa)
 • FLOR DEL SOL (Republica Dominicană, R: Dilia Pacheco Méndez)
 • LOS VAGOS (Argentina, R: Gustavo Biazzi)

Juriul care va alege anul acesta Cel mai bun film din competiție, este alcătuit din (în ordine alfabetică):

 • ENRICA PÉREZ (Regizor, scenarist – Peru),
 • EVA MORSCH KIHN (Coordonatoarea Platformei profesionale Cinélatino, Rencontres de Toulouse – Franța)
 • IGOR COBILEANSKI (Regizor, scenarist – Moldova)
 • MASSIMILIANO NARDULLI(Selecționer, Script adviser – Italia)
 • MIRUNA BERESCU (Directorul Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, Producător – România)

Toți cei 5 membri ai juriului vor fi prezenți pe toată perioada de desfășurare a festivalului.

PERU este țara în focus anul acestalaPelícula 3. Ambasada Peru în România este invitatul de onoare al acestei ediții, ocazie perfectă pentru a pune în lumină artiștii tineri și foarte talentați, cultura tării, dar și pentru a suda relația dintre România și Peru.

Publiculva putea descoperi culturile altor țări, diferențele și similaritățile dintre România și zona Americii Latine.Festivalul se concentrează pe cultura latino-americană și combină armonios proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea și muzica, expozițiile cu poveștile celor îndrăgostiți de această lume plină de pasiune și umanitate, pentru ca spectatorii să aibă parte de o experiență extraordinară.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA șieste susținut onorific de ambasadele celor 8 țări din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela, Uruguay. Lor li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

FestivalulPelículaeste unul interactiv, astfel că printr-o participare activă, audiența va avea parte de o experiență completă, colorată și memorabilă.

¡Hasta pronto!

________________

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe

Eveniment sustinut de: Alien Film Entertainment, AMIQ Consulting, Ethras, Saha, Condor, Practix, Corona
Parteneri: DHL, Cărturești, THE SHAPE OF E
Locații partenere: OK Center, Deschis Gastrobar, Mercato Comunale, VINO, Taqueria El Torito, Cinema Muzeul Țăranului, POINT, Gallery, Grădina Dorobanți, J’ai Bistrot, Bistro Matrioșka, LOKAL, Lente, Teahouse 5, Acuarela
Parteneri media: Radio Guerilla, Cinemagia, Zile si Nopti, The Institute, Modernism.ro, Verbs describe us, Dissolved Magazine, Raftul cu filme, Munteanu