ION ȘI GHEORGHE ÎN RĂSPĂR CU LUMEA

Un pamflet politic ilustrat în căutare de editor

Text și ilustrații de Călin HENTEA

Ion și Gheorghe sunt doi pensionari, nu foarte bătrâni, dar vechi prieteni, care se întâlnesc zilnic să stea de vorbă pe băncuța de pe aleea din fața blocului de cartier bucureștean în care locuiesc. Ion și Gheorghe ar putea fi oricare dintre cetățenii mai trecuți de prima tinerețe ai României, la fel ca și ceilalți vecini de bloc cu care se întâmplă să stea de vorbă, adică domʼ Costel Pandele, madam Chelaru, domnul Paul sau domʼ profesor Virgil.

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a presei din primele șase luni ale anului Centenar, personajele spun deschis, pe șleau, ce cred despre ce au zis și ce au făcut Hamsterică Dedișor, Eternul Ginerică, Marele Kaiser Blond, Vasilica Gaferista, dar și Pulerin Libidinescu, Aburel Negi-cu-legi, Maximus Abulicus Tirbușon sau chiar Maximus Mitocanus Base, alături de Țoapa Blondă de PleșCoi, Suprema Femeie Kitsch și Larma Crenguța Konflagrata, dar și multe alte figuri politice, intrate deja în folclor. Oamenii vorbesc și despre televiziunile de știri, precum Parabolica Treișpe Tv, Mitomania Tv, Irascibilitatea Tv, GIGI Doișpe TV sau C Unșpe TV, alături de prestațiile principalilor moderatori ale acestora.

Pe scurt, cartea conține un șirag de dialoguri dulci-amărui, așa cum se petrec ele în adâncurile anonime ale opiniei publice românești din zilele noastre. Pentru că doar vorbele singure ar putea plictisi un cititor grăbit, care de cele mai multe ori nu are timp nici să se ducă să voteze, dialogurile și știrile (preluate prin copy-paste direct de pe site-ul menționat) au fost ilustrate de autor (subsemnatul) cu o sumedenie de fotografii și mai ales de colaje grafice, alcătuite pornind de la portretele personajelor publicate în materialele electorale ale acestora, pe care le-a decupat grijuliu, cu forfecuța, pentru a le lipi apoi într-un fel anume în compoziție. O parte dintre acestea, în cele ce urmează, însoțite de explicațiile lor.

Așadar, „ION ȘI GHEORGHE ÎN RĂSPĂR CU LUMEA. Pamflet politic ilustrat”, în căutarea unui editor curajos, priceput și darnic. Dacă mai există așa ceva în anul Centenar al României.

 

Contact: [email protected]

Text și ilustrații de Călin HENTEA

 

Acesta este Statul paralel

 

Alianțe. Căsătorii. Divorțuri. Concubinaje. Păruieli.

 

Bombo și ouăle mătușii Aglaia

 

Bond. Klaus Bond.

 

Când prostia ține loc de iubire. Sau invers

 

Când Țoapa ajunge factor de putere

 

Ce votam, aia mâncăm, aia defecăm

 

Cinci Doamne și toți cinci

 

Cine n-ar vrea o țară ca afară

 

Ciorapi cu tricolor

 

Corifeii politichiei mioritice

 

De pe când madam Chelaru și dom Costel Pandele erau fericiți

 

Dedișor. Hamsterică Dedișor

 

Doi ciufleci și un CopyPaste

 

Ficusul și trandafirii

 

Ginerică. Eternul Ginerică

 

Imposibila alegere între Îngâmfirea și Beambașor

 

J’acuse!

 

Nu trebuie să ai carte ca să ai parte

 

O formă de răspuns la ploaie este să pupi mâna Necuratului

 

Putere în loc de Viagra

 

Românașul mileniului III

 

Români geniali 001

 

Țoapa, Mitocanul și Interesulnațional

 

Vasilica Gaferița – cine o plânge, cine o pupă

 

Vrajba nației noastre