Expoziția de Licență/Master, promoția 2018
 

Departamentul de sculptură din cadrul Universitații Naționale de Arte din București se întoarce la ”scriitori”! Pentru noi este un eveniment deosebit, știut fiind faptul că între sculptură și poezie, în mod special,  există o conexiune indubitabilă.

Muzeul Literaturii și-a găsit un loc deosebit, proaspăt amenajat, cu locuri de expunere frumoase, care cu generozitate au fost puse la dispoziția tinerilor absolvenți de licență și master.

Aceștia la rândul lor aduc un suflu la fel de tineresc și promițător în incinta muzeului, unde asistăm în cadrul expoziției, la o reîntoarcere spectaculoasă la ființa umană, unde profunzimea și misterul construcției corpului uman este încapsulată în forme sculpturale.

Astfel ideile tinerilor expozanți au prins contur în spațiu în diverse materiale tradiționale sau neconvenționale și pun stăpânire timp de două săptămâni pe parterul Muzeului Literaturii, determinând o alăturare a celor două modalități diferite de exprimare, literatură și sculptură, care pot deveni astfel, unul dintre cele mai frumoase parteneriate ale UNARTE.

Din această perspectivă și nu numai, doresc mult succes tinerilor absolvenți și vă invităm să vizitați acestă expoziție.

Director Departament Sculptură UNARTE, Conf. univ. dr. Pîrvu Adrian