Vernisajul expoziției de tapiserie „Formă si simbol”, semnată Mihai Moldovanu. Vernisajul are loc joi, pe 17 martie, la ora 18.00 la Muzeul de Artă Vizuală din Galați.

,,Sunt prezentate publicului lucrările de tapiserie ce aparțin artistului Mihai Moldovanu, a cărui cercetare de limbaj plastic se îndreaptă către o esență a reprezentării prin simboluri preponderent alchimice, exprimate cu forme geometrice simple. Lucrările structurate pe registre și module redau o secvență ce destinde privirea, de-a lungul parcursului expozițional senzația de materialitate, dimensiunea timpului estompându-se pentru a oferi spațiu spiritualității, energiilor naturaleși universului pe care fiecare din noi îl poate regăsi în lucrările prezente.

În urma experimentării mai multor procedee, artistul rămâne fidel propriei metode de realizare a lucrărilor, ce presupune înfășurarea mai multor fire textile continue, întinse, care creează echilibru, simetrie și o armonie cromatică realizată prin degradeuri specifice tehnicilor de pictură.

Anumite aspecte sau centre de interes sunt evidențiate și aduse în prim plan printr-un relief subtil, producând umbre și lumini ce augmentează plasticitatea lucrărilor.
Prezența elementelor antropologice, limbaj comun și recognoscibil tuturor, inspiră un sentiment de apartenență, de întoarcere la origini și unitate.” (Mădălina Ionașcu, curator)

Născut pe 17 iunie 1957, în Huși, județul Vaslui, Mihai Moldovanu a absolvit în 1984, Institutul de Arte Plastice ,,Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Tapiserie, în 2012, obținând titlul de doctor în arhitectură la Universitatea de Arhitectură ,,Ion Mincu” din Capitală.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1990, Mihai Moldovanu este în prezent lector universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Arte din București.

Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup, atât în țară cât și în străinătate, lucrări şi proiecte realizate în domeniul designului interior, amenajări spaţii comerciale şi locuinţe.

I-au fost acordate: Premiul Tineretului pentru Tapiserie (1989), Premiul de Excelență la Bienala „Ion Andreescu”, Buzău (2014), Premiul Publicului la Bienala de Arte Decorative, Palatul Mogoșoaia (2019) și a fost nominalizat la Premiul pentru Tapiserie Contemporană, Bienala „Ion Andreescu”, Buzău (2010) și la expoziția – concurs „Saloanele Moldovei”, Bacău, Chișinău (2017). Are lucrări în colecții din țară, dar și din Spania, Austria și Germania.

Vernisajul va avea loc în prezența artistului.