Marți, 22 mai, între orele 18 și 21 în spațiul expozițional Lapsus din Timișoara, va avea loc vernisajul instalației „ZESTRE” de Andreea Medar.

Absolventă a Facultății de Arte și Design Timișoara, activând în Târgu-Jiu și Timișoara, Andreea Medar (n. ’90), ne vorbește prin proiectul „ZESTRE”, despre propriul lineage, trasând o paralelă între practică arhaică și contemporană, folosind obiectul moștenit, reidentificat și recontextualizat pentru o viziune critică a memoriei. Ritualul și datina sunt deconstruite într-o abordare interdisciplinară, cât și plastică a spațiului și a temporalității.

Activitatea expozițională a Andreei Medar include, de asemenea proiecte precum: 25 ianuarie 2018:”Urme ale prezentului”, curatori: Mălina Ionescu, Călin Petcana, Galeriile Municipale de Artă, Târgu Jiu; 28 martie 2017: ” INSULA”, Galeria Calpe, curator : Călin Petcana, Timișoara;16 octombrie, 2015: “INTRO (Version)” Atelier 030202, București;

Proiectul curatorial este realizat de Alexandru Boca alături de Gabriela Ciobanu, studenți ai Facultății de Arte și Design din Timișoara, departamentul Sculptură și respectiv Istoria și teoria artei.

Expoziția va fi deschisă publicului între 22 mai și 22 iunie 2018, de luni până vineri, între orele 1416, la adresa Splaiul Peneș Curcanul, 4-5, etajul 1, c27, Timișoara (clădirea AZUR).

LAPSUS Art Space este un spațiu independent condus de artiști ce trăiesc și lucrează în Timișoara. Inițiat din necesitatea artiștilor emergenți pentru un forum de discuții și expunere, LAPSUS e o acțiune curatorială ce are ca scop (re)descoperirea artiștilor tineri ai scenei locale. Fondatorii spațiului sunt Alexandru Boca și Cătălin Bătrânu, artiști interdisciplinari interesați de estetică și concept, subconștient, tehnologie, natură și temporalități multiple în expresie artistică actuală.

www.lapsusartspace.ro

https://www.facebook.com/events/376933516146940/