Casa Costa-Foru propune în această primăvară un eveniment dedicat aniversării a 130 de ani de la nașterea lui Emil Prager, ilustru inginer și personalitate marcantă în istoria construcțiilor românești. Bucureștiul interbelic este marcat de originalitatea sa creatoare, iar clădiri ce-i poartă semnătura pot fi admirate și astăzi – Palatul Regal, Hotelul Union, Senatul României, Fundația Dalles și altele sunt dovezi vii ale spiritului întreprinzător de care acesta a dat dovadă

Interiorul casei devine un loc imaginat în care fotografii, înregistrări, însemnări conturează portretul omului și inginerului Emil Prager prin crearea unei referințe vizuale între spațiul de expunere și firul epic, curatorial, în care obiectele din arhiva personală alcătuiesc o legătură cu creația sa.


Evenimentul se desf
ășoară pe parcursul a trei weekend-uri prelungite (18 mai – 3 iunie), de vineri până duminicăîntre orele 18:00 22:00. 

INFO: event FB https://www.facebook.com/ events/1727760767342513/

PROGRAM DESCHIDERE – VINERI 18 mai

Ora 18:00 | deschidere

Ora 20:00 | discurs de deschidere Ing. Mircea Mironescu

Cu o activitate de aproape 50 de ani și numeroase realizări de excepție, precum proiectele de structură pentru Palatului Parlamentului, Centrul de Comerț și Industrie București, Turnul BRD, distinsul inginer Mircea Mironescu se situează în rândul celor mai de seamă personalități, înscriindu-se astfel în istoria științei și tehnicii românești în construcții.

Mai multe detalii în curând.

Casa Costa-Foru este un spaţiu cultural dinamic prin abordare şi viziune, produs al unui proiect independent de reactivare urbană, de revitalizare a patrimoniului material şi imaterial al Bucureştiului, demarat de Grupul de Iniţiativă „Casa Costa-Foru”. Seria de evenimente din acest an vine să completeze un demers, conturat în ultimii 3 ani, de implicare a comunității în povestea pe care oraşul însuşi o scrie despre el.
Artiştii şi vizitatorii devin curatori şi performeri ai unor iniţiative punctuale, care prezintă publicului din Bucureşti o abordare diferită, situată la intersecţia dintre muzeal şi creativ.