Someșul de la firul ierbii | Concurs de proiecte și instalații artistice

Credem că râurile urbane au un potențial uriaș, iar Someșul din Cluj străbate zone extrem de importante și frumoase ale orașului. În aceste zone zone – ne-am propus să experimentăm și să construim lucruri de care are nevoie comunitatea!

Someș Delivery 2018 va avea loc în 14-15 iulie în zona Parcului Armătura și va aborda tot segmentul de râu chiar de la firul ierbii! Proiectul este finanțat prin programul Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun. Cea de-a patra ediție a evenimentului lansează un concurs de proiecte artistice cu un buget de 25000 de lei. Termenul limită de aplicare e 30 mai și fiecare proiect va avea un plafon maxim de 6000 de lei.

Ca în fiecare an, echipa Someș Delivery își dorește implicarea artiștilor pentru a aduce o serie de idei de utilizare a malurilor Someșului, happening-uri, instalații artistice, amenajări temporare, evenimente comunitare și intervenții temporare de activare a Parcului Armătura!

Cerințe

Toate edițiile Someș Delivery au promovat un Someș mai curat și mai accesibil, astfel, sunt dezirabile proiectele care consideră aspectele reciclarii, reutilizării și post-utilizării. Propunerile ar trebui să fie prietenoase cu mediul, non-invazive, reversibile și să nu afecteze cadrul natural.

 

Astfel, mizele proiectelor din cadrul Someș Delivery 2018 sunt:

  • Încurajarea acțiunilor locuitorilor de asumare a spațiului public, de utilizare liberă a spațiului verde, și implicit participarea la decizia asupra spațiului public.
  • Realizarea amenajărilor (e.g. mobilier urban) pentru viața cotidiană
  • Activarea interacțiunii cu apa și depășirea limitelor actuale dintre mal și apă prin realizarea unor intervențiile temporare sau evenimente.

Cum se aplică?

Citește cu mare atenție [regulamentul concursului, detaliile despre segmentul acesta de râu și direcțiile noastre], completează Formularul de înscriere și trimite-l până în 30 mai 2018, ora 23:59, la adresa [email protected]. Te rugăm să te asiguri că poți fi contactat pentru stabilirea unui interviu în data de 2 iunie 2018 🙂

 

Despre Someș Delivery

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca de 4 ani. În fiecare an este testat un nou segment de râu și sunt create noi oportunități și intervenții de mobilier precum: ponton, spații de joacă, accesibilizarea unor zone, etc.  Ediția 2018 va fi realizată împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Mai multe detalii despre proiecte și eveniment găsiți aici.

Despre Lidl

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

Photo by Vlad Cupsa | fb.com/vladcupsafotograf

Photo by Vlad Cupsa | fb.com/vladcupsafotograf