Joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 18.00, Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziției de artă plastică care va cuprinde lucrări ale artiștilor Molnár Sándor, Holler László, Kovács Keve János şi Sinkó János, aceștia au obținut titlul de doctor în arte vizuale la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Curatorul expoziției va fi prof. univ. dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea, cel care a fost conducătorul de doctorat al celor patru artiști.

Expoziția TIMIŞOARA 7. X. 4. (din 7 doctoranzi 4 expun acum) va cuprinde lucrări de linogravură, tehnică mixtă, instalații, pictură în tempera și ulei, colaje și vitralii etc. Din cele spuse de artiștii plastici, reținem următoarea idee: „Ținta finală, spre care tindem, seamănă cu pământul: o sinteză a nenumăratelor straturi ale materiei vii. Adevărata sensibilitate se naște atunci când pictorul descoperă că vâltorile copacului și scoarța apei sunt frați, pietrele și propriul chip sunt imagini gemene, şi în acest moment lumea se restrânge încet-încet, iar artistul vede că în spatele ploilor aparenței se înalță semnele mari și esențiale, care reprezintă în același timp adevărul persoanei și al universului.”

Aurel Chiriac este director general al Muzeului Țării Crișurilor, cercetător științific I, profesor universitar la Universitatea Oradea. Este autorul a numeroase volume și studii de istoria artei cu privire la pictura de cult din nord-vestul României (sec. XIV–XIX), obiecte de cult, meșteșugurile țărănești din Bihor, arhitectura din nord-vestul României între secolele XII-XIX, precum și de arta plastică contemporană.

Expoziția va putea fi vizitată la sediul Filialei Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta în perioada 18 ianuarie – 16 martie 2018.