Estetica Muncii. Creativitate socială în cotidian

EXPOZIȚIE | Spațiul Pilot, Fabrica de Pensule, Cluj | 5-25 noiembrie 2017
vernisaj luni, 6 noiembrie, 20.00

Vă invităm luni, 6 noiembrie, ora 20:00, la vernisajul expoziției ”Estetica Muncii. Creativitate socială în cotidian”. Expoziția, deschisă între 05-25 noiembrie, prezintă o selecție din obiectele documentate în arhiva ”Estetica Muncii”, dedicată creativității în cotidianul muncitorului industrial.

Proiectul inițiază o cercetare de antropologie vizuală bazată pe o colecție de artefacte culturale din epoca socialistă, care examinează modul în care relația dintre muncă și estetică a evoluat în ultimii 50 ani în România. Intenția noastră este de pune în valoare expresiile creativității sociale din acest teritoriu, de le oferi recunoaștere ca elemente de patrimoniu industrial. Colecția este mărturia unui fel de a munci și a trăi, specific perioadei socialiste, dar și a faptului că inovația socială și industriile creative au avut precursori în artefactele cotidianului socialist. 

„Estetica Muncii. Creativitatea socială în acțiune | Create to Connect” este un proiect al Fundației AltArt. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Uniunea Europeană, Programul Cultura. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național sau a Comisiei Europene. AFCN și Comisia Europeană nu sunt responsabile de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

www.esteticamuncii.ro