MUZA FEST 2017
Consiliul Județean Sălaj/ Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj/ Galeria Arcade 24 Bistrița/ Uniunea Artiștilor Plastici Bistrița
Vernisajul expoziției pictorilor GHEORGHE ILEA și ANDOR KÖMIVES – VÂNĂTOARE DE FLUTURI
Joi, 9 noiembrie 2017, ora 17, Galeria Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj
Curator: OLIV MIRCEA
Invitat: IOAN SBÂRCIU
Nucleul ficțional postmodernist pornește în urmă cu peste patruzeci și cinci de ani de la o întâmplare care s-a petrecut aievea. Cei doi adolescenți, elevi ai profesorului Ioan Sbârciu la acea vreme, elevi ai Liceului de Artă din  Cluj, hotărăsc să facă o expediție nocturnă în afara Bastiliei/Internat în care erau obligați să își petreacă tot împreună zilele și nopțile ca și cum ar fi victime ale unui regim concentraționar semideschis pentru a avea experiențe terifiante în lumea de alături. Ezitarea, rezistența, banalitatea, fantasticul dislocat, fantezia trăirii îi pune acum în situația, după patruzeci și cinci de ani de la acele evenimente, să evoce istoria apocrifă a acelor clipe de entuziasm anomic și creator. Un mod de a-și evoca auto-bio-grafia. Scrisori, mașinării, heteroglosie, scurtcircuite, ilustrații și antiilustrații, carnaval, texte schizoide, ficțiuni în abis, personaje în căutarea propriului lor autor; toate aceste procedee și încă multe altele sunt convocate pentru a reface arsenalul unei lumi căreia i se dezvăluie regresul spre infinitul amintirii și al memoriei (modernism.ro).
„Vânătoare de fluturi” a mai fost expusă la Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca și la Galeria Arcade 24 din Bistrița. La Zalău, în galeria Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, expoziția poate fi vizitată până în 26 noiembrie.