Marți, 31 octombrie 2017, ora 17.00, Secția de arte- “Deliu Petroiu”, din cadrul Bibliotecii Județene Timiș, vă invită la vernisajul expoziției Native American Art- an Ink Perspective.

Pe simeze, vă vor aștepta cele 32 de desene realizate de Delia Chira, bibliotecar în cadrul Secției de Arte a Bibliotecii Județeane ”Octavian Goga” Cluj.

Expoziția se constituie într-un inventar al pieselor vestimentare autentice aparținând diverselor populații de indieni de pe cuprinsul Americii de Nord. Lipsa culorii și încadrarea în pagină ignoră limitele convenționale, conferind desenelor un așa zis ”efect de lupăpentru a pune accentul pe detaliu.

Native American Art- an Ink Perspective a fost  realizată cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și al Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” Cluj pentru a sărbători ”Luna Patrimoniului Cultural Nativ-American”, luna noiembrie fiind dedicată în Statele Unite moștenirii culturale nativ-americane.

Invitat- Dragomir Drăgan, arhitect, cadru didactic asociat la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, ilustrator și autor de benzi desenate.

Locul desfășurării: Bastion Theresia, Timișoara, Corp A.