Centrul de Arta MORA  prezinta

Lectures series WOW. War of Worlds

3 – 4 octombrie, 2017

Speakeri: Eugen Rădescu (curator), Andreea Chirică (artist), Liviu Bulea (artist), Ionuț Țața (președinte ProDemocrația), Ioana Bădulescu (psiholog), Răzvan Ion (artist).

Locație: sala Arcelor, ARCUB Gabroveni,  str. Lipscani nr 84-90
Marti, 3 octombrie 
Ora 18:00 Ionuț Țața ”AFACERIȘTII VS POLITRUCII VS POPORUL”
Miercuri, 4 octombrie
Ora 16:00 Liviu Bulea, Răzvan Ion, Andreea Chirică – “PRACTICI ARTISTICE SAU DESPRE MODUL ÎN CARE CERCETAREA 
E TRANSPUSĂ ÎN LIMBAJ VIZUAL”

Ora 18:00 Ioana Bădulescu ”CONFLICTUL INTERIOR ȘI EXTENSIA LUI ÎN AFARĂ”

Războiul lumilor este o expoziție despre CONFLICT, un conflict expus, social, între categorii, oameni, clase, ideologii – structuri sociale. Este o acuză la o lume pierdută, izolată, trăită prost, în termeni duri – conflictuali. Fiecare artist este invitat să-și expună propriile frustrări legate de ce e în jur, de economia vieții lor, structură emoțională, ideologie, religie, sex, rasă – cultură. Și toate la un loc…În lumea “neo”, “post” sau “hashtag”, identificarea cu un anumit tipar clasic generator de stabilitate este aproape imposibilă. Sănătatea a devenit mai mult decât o politică publică: este o preocupare a drepturilor umane și a apărării naționale. Interesul public asupra durerii și rănirii este morbid. Suntem tentați, și aproape obligați de sistem să devenim necrofili.
Ce situații mai putem construi intr-un război al lumilor, un conflict al culturilor, și unde este arta în tot acest vacarm?
” (Extras din eseul “WOW. War of the Worlds” de curatorul Eugen Rădescu)

Eugen Rădescu este manager cultural, curator și teoretician, cu studii in științe politice (specializat în relativism moral și etică politică). A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories”, al expozițiilor “How Innocent Is That?”, “presently i have nothing to show and i’m showing it!” și „Common Nostalgia” la Pavilion, București. A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-fondatorul Bucharest Biennale. A ținut numeroase prelegeri și conferințe la diverse instituții, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Universitatea de Arte, Cluj. În prezent lucrează la editarea volumului: “Relativism moral – două perspective”. Este doctorand în știinte politice la Universitatea Babeș-Bolyai. Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Muzeul De Artă Constanţa, Visual Kontakt, Pavilion Journal, Comunitatea Reforma, Creative Evolution, Radio România Cultural, ARCUB, Modernism Punct Ro, ART7,438 Playhouse

Expoziția este un eveniment paralel al Bucharest Biennale 8 (www.bucharestbiennale.org)
Proiect organizat de Centrul de Arta MORA in programul “What’s the matter?”

Proiect co-finanțat de AFCN.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.