PREZENTARE BLACK HYPERBOX LA GALERIA ICR BERLIN

 

În data de 28 septembrie va avea loc la galeria Institutului Cultural Român din Berlin lansarea publicaţiei Black Hyperbox, prilej cu care va fi prezentat și un program de performance-uri realizate de artiștii Alina Popa, Florin Flueraș, Adriana Gheorghe, Cătălina Gubandru și Bogdan Bălan și dezvoltate în cadrul proiectului Black Hyperbox.

 Black Hyperbox a luat naștere în 2015 la inițiativa lui Florin Flueraș și a Alinei Popa ca un cadru pentru performance și text, bazat pe alienarea practicii de conceptualizare, în jurul căruia gravitează o serie de performeri cu afinități comune pentru teorie şi practici performative. Până în acest moment, în cadrul Black Hyperbox au rezultat o serie de performance-uri, texte, discuţii si cercuri de lectură. O parte dintre performace-uri au fost prezentate, pe parcursul a două zile, în cadrul festivalului Like CNDB 2016.

 Tot în anul 2016, partea teoretică a proiectului s-a materializat printr-un volum de eseuri cu același nume, publicat de editura PUNCH. Volumul unește zone conceptuale și spațio-temporalități incompatibile: Lumea Veche și Lumea Nouă, teatrul și jungla, jaguarii și inteligența artificială, preistoria și futurismul, lumea domestică și spațiul extraterestru, Mecca și Polul Nord, navele spațiale pierdute în imensitatea cosmosului și politicile Isis, pătratul negru al lui Malevich și călătoria omului pe lună.

 Mai multe informații aici: www.rki-berlin.de