MIRACOLUL DE LA CLUJ– o nouă premieră la Reactor

În cadrul proiectului „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente”

27 septembrie 2017, ora 20:00   – avanpremieră

28 septembrie 2017, ora 20:00   – premieră

 

Reactor de creație și experiment

În data de 28 septembrie, la Reactor de creație și experiment are loc premiera spectacolului MIRACOLUL DE LA CLUJ, în cadrul proiectului Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente, un proiect care își propune realizarea a două spectacole de teatru documentar pornind de la întâmplări semnificative din istoria recentă a României. După premiera din luna mai a primului spectacol– M.I.S.A.PĂRUT – care aduce în discuție drepturile și libertățile personale pornind de la cazul real al unei yoghine din organizația MISA, echipa Reactor vă invită acum să descoperiți culisele celui mai mare joc piramidal din România.

Spectacolul MIRACOLUL DE LA CLUJ pleacă de la scandalul mediatic legat de schema piramidală CARITAS şi mărturiile persoanelor direct implicate în această poveste. Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii ’90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.

Spectacolul va fi prezentat în data de 1 octombrie la București, la MACAZ – Bar Teatru Coop, iar în 5 octombrie la Sala Studio a Teatrul Național din Târgu Mureș.

 

MIRACOLUL DE LA CLUJ

Cu: Oana Mardare, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Doru Mihai Taloş

Regia: David Schwartz

Scenografia: Anda Pop

Dramaturgie: Petro Ionescu

Muzica: Krisztina Sipos

Scenografia: Anda Pop

Ilustrații: Lucia Mărneanu

Video: Daniel Răduțu

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani.

„Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente” este un proiect cultural al platformei Reactor Social, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și UNITER.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

________________________________________________

Mai multe detalii despre proiectele Reactor de creație și experiment pe site-ul nostru: www.reactor-cluj.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/ReactorCluj și cea de Instagram: www.instagram.com/reactor.cluj