20 de minute de celebritate cu Victor Neumann, director la Muzeul de Artă din Timișoara, iulie 2017

Ascultă mai jos

Victor Neumann (n. 28 octombrie 1953, Lugoj, regiunea Timișoara) este istoric și filozof al culturii, profesor de istoria modernă a României și istoria modernă a Europei la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara.

Este cofondator – împreună cu profesorul Armin Heinen de la Universitatea din Aachen – și director (din 2008) al Școlii Doctorale Internaționale de Istorie Conceptuală „Reinhart Koselleck” din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Este colaborator periodic al revistelor culturale românești Orizont (Timișoara), Timpul (Iași), Observator Cultural (București), Revista 22 (București), Dilema/Dilema Veche (București), Apostrof (Cluj), Idei în Dialog (București), Altitudini (București), etc., publicând peste 500 de articole. A primit premii și distincții pentru merite deosebite în activitatea științifică, didactică și artistică.

////

„20 de minute de celebritate”, un parteneriat între Radio România Internațional și Modernism.ro, este o emisiune lunară despre românii care au descoperit cum să pună în aplicare ideile lor creative și care acum ne vorbesc despre rezultatele lor.