Vernisaj miercuri 10 mai 2017

With|out Guidelines se materializează în jurul unui grup de artiști ce propun viziuni distincte asupra capacității artistului de a ridica întrebări și mai puțin de a oferi răspunsuri.

Rolul artistului din punct de vedere social și cultural este analizat într-o manieră indirectă prin lucrări ce își propun să provoace privitorul la reflecție și auto-chestionare și mai puțin să îi ofere răspunsuri legate de viața contemporană la modul general sau particular. Realitatea pe care noi o cunoaștem își modifică în timp și spațiu coordonatele. Drept consecință, actul de interpretare vizuală de către artiști ghidează receptorul într-un univers creat din fragmente de real – fără premisa de a desluși dileme existențiale.

Artistul devine astfel mai mult un intermediar între simțire și materializarea ei, un regizor de posibile scenarii, potențialul de semnificație fiind lăsat percepției privitorului.

Artiști: Ada Muntean, Matei Păcurar, Maria Sicoie (cu o contribuție video Toma Bărbulescu), Matei Țigăreanu, Norbert DakoGraff