Vernisaj 07 aprilie, 2017 | orele 19.00

Galeria ElectroPutere | Str. Calea București | 56, Craiova

07 aprilie – 4 mai 2017

Galeria ElectroPutere are plăcerea de a vă prezenta „Anatomia unei călătorii”, expoziție personală a artistului Cristian Răduță.

 

Cristian Răduță combina elemente din natură cu idei și situații inspirate din științele fundamentale si programele spațiale de data recentă. Discursul sau este poziționat la intersecția dintre “natura naturans” (natura în și pentru sine) și cadrul ficțional al tehnologiei viitorului. In acest registru, dualismul natura/cultura este dizolvat, permițând fuziunea totala a naturalului cu tehnologia. În viziunea lui despre viitor o pisica, o iguană sau o insectă pot călători si conviețui în spațiu iar materia neorganică  poate deține autocontrol si conștiință.

Expoziția “Anatomia unei călătorii” propune ipostazierea unui jurnal de călătorie fictiv în care personaje diverse întâmpină situații neprevăzute. Un personaj din tablă, constrâns de împrejurări, aterizează forțat cu o parașută in spațiul galeriei, un aparat de zbor al cărui motor combină o floare pe post de elice, un buchet de planete se ajută de o scară pentru a se suspenda sau un fes alege sa fie purtat de un astru pentru a se personaliza.

Expoziția combină sculpturi si obiecte realizate din diverse materiale de dată relativ recentă care uneori, prin alăturarea cu obiecte din natură produc un cadru de improvizație, apropiat mai mult de imaginarul lumii animației și foarte puțin de cadrul de reprezentare al sculptorului de factură tradițională.   

Cristian Răduță s-a născut in 1982, trăiește și lucrează în București.În 2010 și 2015 a expus la Muzeul National de Artă Contemporană în cadrul expozițiilor “Zoomania” și “Dispoziții în Timp și Spațiu”, în 2014 participă în Mobile Bienale iar în 2015 realizează o expoziție personală la Galeria Călina în Timișoara, Începând cu în 2016 este cofondator al SANDWICH art-space, în București.