ȘTIRI DE NICĂIERI
17.11.2016 – 08.01.2017

Vernisaj: 17.11.2016, 19h00
ArtistiAitch, Mădălina Andronic, Carine Arnakis, Cristina Barsony, Alina Bohoru, Matei Branea, Tiberiu Ciucinciu, CoonOneIulia Ignat, Irina Maria Iliescu, Kape Illustration, Loreta Isac, Kitra, Alina Marinescu, Andrei Măceşanu, Timotei Nicolae, Alex Nimurad, Tuan Nini, Mircea Pop, Alina Popa, Mircea Popescu, Cristian Prandea, Pren, Giorge Roman, SaddoAlexandru Cristian Săvescu, Andra Semciuc, Andy Sinboy, Ileana Surducan, Maria Surducan, Ioana Şopov, Sorina Vazelina.

Ilustrația reprezintă una dintre formele de artă cele mai versatile în cultura vizuală de astăzi. Într-un fel a traversat întotdeauna granița dintre artă plastică și desen într-o zonă “gri”, și-a provocat dezbateri în mod constant pentru că termenul de „ilustratie / ilustrator” este ambiguu. Definiția formei este amorfă și nedefinită, provocând în mod constant dezbateri legate de noțiunea și percepția producției imaginii contemporane. La fel ca fotografia și grafica, ilustrația a fost de multe ori analizată după intenția sa: este un produs comercial, este artă?

Ilustrația este deseori asociată cu industria editorială, campanii publicitare sau folosită politic pentru satiră, dar mai recent, ilustratorii au început să creeze lucrări care jonglează și experimentează cu noțiunea de artă vizuală contemporană și cu formele sale hibride. Ca gen, ilustrația s-a format din mai multe lucruri, cultivate în contextul său, prin intermediul noilor media și tehnologiei, iar acest lucru a însemnat că ilustrația împarte acum o platformă validă cu arta plastică. Ilustratorii de azi merg dincolo de caricatură și reprezentare vizuală prin declarații de observație cu privire la tendințele actuale ale culturii pop.

Din această toamnă, POINT, se va identifica ca un forum pentru ilustratorii contemporani români și artă grafică și va deschide o nouă platformă cu expoziția NEWS FROM NOWHERE / Știri de nicăieri – o expoziție de grup, ce va aduna peste 30 de ilustratorii români și va juca un rol critic în dezbaterea privind cultura vizuală contemporană. Pe durata expoziției se vor organiza workshop-uri, dezbateri și live performances cu artiștii invitați.

POINT ART HUB 

Our mailing address is:
10 General Eremia Grigorescu Street
Bucharest
Romania
010477

OPENING HOURS:
Friday – Sunday
12am – 2am

point-art-hub