În perioada 26-28 august 2016 Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București prezintă o nouă ediție a proiectului cultural Donau Lounge în cadrul festivalului de la Tulcea, RowmaniaFEST, festival organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin cu scopul de a încuraja turismului ecologic în Delta Dunării şi agrementul cu ambarcaţiuni cu vâsle.

Proiectul Donau Lounge aduce în centrul atenţiei conexiunile culturale din spaţiul dunărean, propunându-şi în mod evident consolidarea colaborării culturale dintre ţările dunărene. Această platformă de colaborare este cel mai important obiectiv al Clusterului Cultural Dunărean (Danube Cultural Cluster). Proiectul a fost prezentat până acum în România la Târgul Internațional de Carte de la Târgu Mureș (2013 și 2014) și la Bookfest din București (2014 și 2015).

În cadrul Donau Lounge publicul de la Tulcea va avea ocazia de a întâlni un scriitor maghiar, va putea răsfoi o bandă desenată în tematica Dunării, va viziona filme despre viața celor care trăiesc pe Dunăre și alte evenimente despre actualitățile dunărene. Conţinutul şi imaginea lounge-ului au un scop comun: mai mult dialog şi mai multă colaborare prin cultură în Regiunea Dunării.

 

Program:

26-28 august

Oameni și ritualuri. Înconjurul Mării Negre – expoziție de fotografie Patricia Iftene și Vlad Bâscă pe faleză

Dunărea în cărțile noastre – expoziție de cărți la standul Donau Lounge de pe faleză

 

Sâmbătă, 27 august

11.00: Animalele dunărene – atelier pentru copii la standul Donau Lounge de pe faleză

15.00: Mickey pe Dunăre – prezentare de bandă desenată de Octav Avramescu la standul Donau Lounge de pe faleză

16.00: Gorgova – discuție cu scriitorul Csender Levente la standul Donau Lounge de pe faleză

18.00: Vad Szigetköz – The Inland Delta of the River Danube (regizor: Mosonyi Szabolcs) – proiecție de film la Casa Avramide

20.00: Four Bones Quartet – concert de tromboane pe Scena Mare de pe faleză

 

Dumincă, 28 august

12.00: Trans Duna 1-2. (regizor: Somogyvári Gergő) proiecție de film la Casa Avramide

 

program complet pe: www.ccu.ro

donau-lounge-logo

Parteneri: Publishing Hungary, Editura Jumătatea Plină, Asociaţia Ivan Patzaichin.