Photo Romania Festival cel mai mare festival dedicat fotografiei din Europa de Est, organizat în perioada 17-26 mai 2013 la Cluj-Napoca, aduce pentru pentru prima dată în atenția fotografilor si pasionaților de fotografie prin atelierul WOOD BE NICE fotografia transferată pe tamburi din lemn reciclat.

Astfel vernisajul proiectului „Goliciunea e circulară” semnat de artiștii vizuali Andrei Cornea și Daniel Loagăr va avea loc sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 20.00 în Galeria Hangar din str. Episcop Ioan Bob, nr. 12 – Cluj-Napoca

Proiectul „Goliciunea e circulară” aduce nudul din zona tabu-ului și îl face subiect discutabil în contextul în care el a fost mereu muză pentru artă. Fotografiile transferate pe tamburi din lemn reciclat, fac publică relația dintre artist și muză, care în fața obiectivului ia o ținută senzuală, dezinvoltă și naturală.

Wood be Nice este o oală în care fierbe continuu o supă în care artiștii Daniel Loagăr și Andrei Cornea aruncă cu sau fără reţetă: imagini şi obiecte, muzică şi forme, poezie şi trăiri – din care ies la iveală lucruri cu care cei doi se identifică. Arta lor este colajul, amestecul şi transformarea a ceea ce este în ceea ce ar putea fi – un fel de revoltă personală a celor doi artiști. Când cuvintele nu le mai ajung și gândurile sunt pe neterminate, arta lor se compune si se descompune prin fotografie și transfotografie, obiecte pierdute sau aruncate, poezie, muzică, street-art, iubire.

Photo România (PHR) este cel mai important festival de fotografie din Europa de Est, adunând la Cluj invitați din 20 de țări, fotografi internaționali de renume și peste 100.000 de entuziaști ai fotografiei. A treia ediție a festivalului propune fotografilor și iubitorilor de fotografie 75 de evenimente:expoziții și vernisaje, cursuri și workshop-uri de fotografie, concursuri foto, concerte și alte evenimente foto neconvenționale.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18 mai – 26 mai în Muzeul Fotografiei, str. Episcop Ioan Bob, nr. 12 – Cluj-Napoca