Joi, 18 august, începând cu ora 19.00,  va avea loc vernisajul expoziției „Relaxat, de vară”, în spațiul Gallery, de pe strada Leonida, nr. 9-11 din București. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 30 august.

Evenimentul încearcă să iasă din tiparele unui limbaj artistic dominat, uneori, de prea multe explicații și care îi dă faptului artistic o conotație gravă. Dorința artistei este să reconstituie atmosfera unei petreceri aniversare de la începutul anilor 90, la care a participat, folosind o combinație de pictură, instalație, video, fotografie și happening.

„Relaxat, de vară” este un proiect al Flaviei Lupu care a apărut firesc, ca urmare a preocupărilor artistei pentru viața de familie și a relațiilor dintre membrii comunităților după momentul căderii cortinei de fier.

Invitația adresată publicului este de a participa la o pseudo-petrecere, într-o pseudo-sufragerie, într-o atmosferă destinsă, exersând recuperarea unor relații de apropiere interumană.

Flavia Lupu este artist vizual. A studiat la Universitatea Națională de Arte și își desfășoară activitatea în București. A participat la mai multe expoziţii de grup care au avut ca temă corpul uman şi a realizat proiecte personale având ca punct de plecare premisele socio-politice şi culturale din România contemporană. Este doctor în arte, cu o teză ce are ca subiect corpul uman analizat prin prisma relaţiei dintre imagine şi politică. A participat la expoziţii de grup, workshop-uri, conferinţe în ţară şi în Europa, amintim evenimentele sub egida Aiurat, Art Yourself Gallery, Atelier 030202, Atelier în tranziție, Galeria Calina, MNAC, Soligo Studio, Victoria Art Center.

Flavia Lupu Relaxat-de-vara