Borderline Art Space

Belvedere 18, Iași (RO)

www.borderlinespace.com

4 august – 4 septembrie 2016

Expoziție: Katy B. Plummer & Kuba Dorabialski
THAT TIME YOU HELD MY HAND IN THE GLOW OF A BURNING CITY
artă video

Curator: Tangent Projects

Tangent Projects, un proiect curatorial înființat recent, prezintă la Borderline Art Space o selecție de lucrări video ale artiștilor australieni Katy B. Plummer și Kuba Dorabialski.

Tangenta artistică celor doi, Katy B. Plummer și Kuba Dorabialski, este crearea de lucrări colaborative. “That Time You Held My Hand In The Glow Of A Burning City” (Momentul acela în care m-ai ținut de mână în incandescența unui oraș care arde) urmărește să examineze paralelismele dintre corpul de lucrări individuale și cea colaborativă ale cuplului artistic. Piesa centrală a expoziției, “The Jaguar Sleeps” (Jaguarul Doarme), este o lucrare comună a celor doi, comisionată de Tangent Projects, pentru a fi proiectată pentru prima dată la Borderline Art Space.

The Jaguar Sleeps face referire la transformarea prin luptă – o temă recurentă în lucrările artiștilor. Amintind de Teatrul Absurdului, există un conflict între un sentiment sincer de credință plină de speranță (într-o filosofie, ideologie sau poate chiar în sublim) și natura comică a ireverenței grotești.

Ca precedente ale lucrării colaborative, putem viziona lucrări individuale ale artiștilor. Deși diferite în execuție, ele păstrează un paralelism puternic cu lucrarea celeilalte jumătăți; în textul poetic și uneori spiritual sau în reflecția despre un sens mai larg al vieții și artei, reminescent al ideilor avangardiste și retro-avangardiste din secolul trecut.

 

——————————————————————————

 

Katy B. Plummer (1972, Denver, Colorado, SUA) trăiește și lucrează în Sydney, Australia. Este o artistă multi-media, lucrând cu video, textile, sculptură și instalație. Ea caută acel moment în care convingerea aprinsă și năzuința fie se ridică la glorie, fie cad în banal. De fapt, îi place adevărata dramă în toată goliciunea ei. Lucrările ei au fost expuse în Australia, New York și Los Angeles.

 

Kuba Dorabialski (1979, Wroclaw, Polonia) este un artist video și scriitor care trăiește în Sydney, Australia. Practica sa încearcă să reconcilieze modernismul cu misticismul, și politica stângistă radicală cu poetica personală. În timpul liber nutrește o nostalgie adâncă, melancolică, pentru estetica sovietică. Lucrările sale au fost expune în Australia și New York.
——————————————————————————
Borderline Art Space promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și existențiale de graniță și dezvoltă discurs critic legat de problematici și poetici actuale. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.
——————————————————————————
Organizatori: Asociația Culturală AltIași and Tangent Projects. Sponsor: Gramma Winery.

afis Katy B. Plummer si Kuba Dorabialski 1