Shortsighted. Presbyopic. Blindfolded - group exhibition and performanceShortsighted. Presbyopic. Blindfolded
9-25 mai 2014.
Vernisaj: 9 mai 2012, între orele 16h00 și 21h00
Coordinator: Allegra Nomad Gallery
Artiști: : Alexandru Ciubotariu / Pisica Pătrată, Sandra Mavhima, Lea Rasovzsky, Ana Maria Micu, Mihail Coșulețu, Claudiu Cobilanschi, Ciprian Ariciu, Simona Deaconescu, David Schwartz, Vlad Nancă
Curator: Igor Mocanu

Program: L – V: 10.00 – 18.00. S: – cu programare prin telefon
Allegra Nomad Gallery, Str. Băiculești 29, Combinatul Fondului Plastic, Sala Tipografia
Transport public: BUS 112, 149, 331, 331bis
http://allegranomad.com/

Spațiul sălii este transformat într-un forum schismatic, prin amplasarea unei structuri din lemn, cu podium și bănci pentru public. Podiumul este secționat în două semispații simetrice, care au funcția de a reînscena două dimensiuni ale câmpului artei contemporane: arta însoțită de mult discurs explicativ sau a cărei formă este tributară conceptualizării verbale; și arta al cărei discurs este nonverbal și preponderent material. Într-o parte, stau artiștii care, generic vorbind, stau și pictează la șevalet, însă ei pot practica oricare artă clasică preferă (sculptură, desen, obiect, instalație, fotografie); de cealaltă, artiștii care-și explică lucrările, conceptualizând (preformance, speech, dans, happening). De o parte, artele vizuale, de cealalta – artele performative. Publicul este somat să asiste, să se transforme în critic de artă și să dea verdicte.

[Programul performanceurilor]

09/05, 16h00 – 21h00:
16h00: Alexandru Ciubotariu / Pisica Pătrată (Pavilion 1): Autoportrete, pictură, 09-18/05.
16h00: Mihail Coșulețu (Pavilion 1): Șantier, pictură.
19h00: Sandra Mavhima (Pavilion 2): Căderea Evei, performance, instalație de Radu Aldea, 30 min.

12/05:
Lea Rasovzsky (Pavilion 1): Nocturnal Tropikana, pictură pe sticlă, 09-18/05.

19-25/05:
Ana Maria Micu (Pavilion 1): Instalarea imaginii, instalație site specific, reenactment, pictură, fotografie, M – Su: 10.00 – 18.00.

Artiști anunțați: Claudiu Cobilanschi, Ciprian Ariciu, Simona Deaconescu, David Schwartz, Vlad Nancă

[Apel pentru viitoare proiecte și propuneri]

Shortsighted. Presbyopic. Blindfolded se dorește a fi o platformă critică dinamică ce creează un cadru propice dezvăluirii tensiunii care survine între alăturarea artelor vizuale care își împărtășesc conținutul și practica în mod direct, nemediat, cu publicul, de artele vizuale care nu își pot exprima conținutul decât mediat, prin discurs verbal sau alte forme inevitabil performative. Ea se instituie de aceea și ca un apel pentru viitoare colaborări și problematizări. Allegra Nomad Gallery acceptă propuneri prompte, abrupte, incomode, scurt spus – care plac și pun pe gânduri. Vedeți mai jos metodele de contact pe e-mail și / sau Facebook.

[Descrierea galeriei]

Allegra Nomad Gallery (fondată în 2012) nu ține de un spațiu arhitectural sau geografic particular, căutând mereu noi forme de dialog cu spațiile bune deja existente în câmpul artelor contemporane și redirecționându-și eforturile către susținerea și promovare artiștilor din colecția galeriei. A conceput și organizat mai multe expoziții la București și la Viena, prezentând artiștii: Philippa von Bastha, Horia Mina, Paul Neagu, Sorin Dumitrescu, Nikolai Ghika, Carla Damian și Dario Caratta.

Eveniment paralel al Bucharest Biennale 6.
Partners: UAP, Sala Tipografia, BB6, NAG
Media Partners: Art Dance News online, ArtSlant, Gazeta de știri, modernism.ro, Pavilion Journal, Senso TV