Liviu Bulea @ Galeria Visual Kontakt, Oradea (4) Liviu Bulea @ Galeria Visual Kontakt, Oradea (1) Liviu Bulea @ Galeria Visual Kontakt, Oradea (2) Liviu Bulea @ Galeria Visual Kontakt, Oradea (3)Sold Out

de Liviu Bulea

Instalația de grafică, ready-made și tehnică mixtă intitulată ”Sold Out” încorporează, într-o manieră directă și poate neașteptat de sinceră o realitate cât se poate de actuală. Lumea sufocantă a orașului fuzionează cu trăirile pe care le are omul postmodern în contextul legii economiei de piață.

Liviu Bulea își relevă creația prin intermediul multiplei sale posturi: de artist, de spectator și de actor într-un spațiu în care imaginea are rolul de a bulversa și de a invada gândirea și acțiunea. Aceste imagini–oglinzi ale naturii umane reflectă condiția sa politică și mediatică, fiind în același timp frânturi ale unui estetic prin excelență vandabil.

Artistul se află în situația de a colecționa, de a căuta și de a interveni în cadrul conceptului pe care sistemul complex al obiectelor îl promovează sub genericul ”Sold Out!”. El extrage ipostaze ale unor preocupări ce obsedează viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, preocupări ce se manifestă în mod automat și ajung să se impună independent de voința individuală. Avem de-a face cu un fenomen de masă care proliferează asemeni cancerului. Sexul, reclamele, televizorul sau shoppingul iau forma rămășițelor unei societăți de consum care ne acaparează  și care se autogenerează asemeni unui mecanism fără sfârșit. Acest mecanism se pliază nevoilor noastre primare, pe care le potențează și le transformă în nevoi artificiale și de nestăvilit fără de care viața pare a nu mai avea vreun alt sens.

În drumul de la slogan la concept, ”Sold Out” se manifestă ca minciună în care ne încăpățânăm să credem, un furnizor de pseudotrăiri din care omul se alimentează constant. Acest sindrom al obedienței contemporane marchează o stare de fapt, anume că iluzia fericirii se clădește printr-o adevărată artă a manipulării maselor, cu mijloace comerciale.

Dr. Olimpia Bera,

Curator Galeria Visual Kontakt.

ASOCAŢIA „VISUAL KONTAKT”

ROMÂNIA – ORADEA

Galeria Visual Kontakt – Oradea, str. Albacului nr. 54

Laborator.Visual.Kontakt – Oradea, str. Republicii nr. 47

Tel.: 0040/745 – 205 729

e-mail: [email protected]

Site: http://www.visualkontakt.ro/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/510737562337674