Fotografia de expresie reprezinta un cumul de tensiuni si nuante atmosferice capabile sa transmita emotii prin dominante, culoare, lumina si forme. Se caracterizeaza prin antagonismul de sentimente si triste si vesele, si iritante ori stranii. Si mai mult de-atat. Fotografia de expresie trece granitele perceptiei strict cerebrale tintind, cum spune Francisc Mraz unul dintre initiatorii <Scolii de Fotografie Fotopoetica> „un triplet straniu si anume intuitie-suflet-simtire, o fotografie glisand cu o placere aparte intre nuantele atmosferice, o fotografie inhalata, o fotografie muzicala caci perceptia auditiva este superioara celei vizuale, o lipsa organica de cerebralitate si de concluzie si de tot ce inseamna exteriorul esteticii.”

Sunteti asadar invitatii evenimentului Expografie, o luna intreaga a fotografiei de expresie. Cinci saptamani intregi, din 25 martie pana in 25 aprilie, cinci expozitii in care se intalnesc delicatetea cu intriga, simplitatea cu cele mai complexe expresivitati, energii vizuale atat de elaborate si stratificate incat fac fata la diverse interogari ale noastre.
Intre aceste date spatiul ceainariei Carturesti din Bucuresti, strada Pictor Artur Verona, va sta la dispozitie cu cele necesare ochiului si sufletului, fotografii de expresie a 16 fotografi reuniti in formatul unor expozitii personale, ori de grup.
Vor expune : Gyuri Ilinca, Gabriel Kovats, Alex Ilea, Cristina Mina Dalea, Leontina Chiricioiu si Diana Maria precum si Grupul Fotopoetica Timisoara ( Adrian Dudui, Andrea Curut, Cristian Tzecu, Csaba Teleki, Dinu Mihalescu, Florina Luput, Dana Moica, Laurentiu Cioboata, Stela Patrulescu, Szilvia Illes )


Deasemenea intre 15 si 17 aprilie va avea loc un atelier de Fotopoetica sustinut de catre Francisc Mraz la care va puteti inscrie pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/Asociația-Națională-pentru-Arte-Vizuale-Contemporane-1415773808727710/?pnref=lhc

Atelierul va avea loc in Gallery ( str. Leonida 9-11 ) si este organizat de catre Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane.
Initiator Expografie: Anton Marinescu. Parteneri: ANAV, Scoala de Fotopoetica Francisc Mraz, Carturesti, Kodex, Cameleon, Moptics, Calator365.ro.

 

10367712_10154146856934063_6390414848518187632_n