22 martie – 8 aprilie 2016

Calpe Gallery vă invită marţi, 22 martie, ora 18, la vernisajul expoziţiei de sculptură  „Reticulum”, a artistei Nada STOJICI.

Reticulum este o constelație pe cerul sudului, un semn în forma unui romb din stele.

Precum un prim ochi în nodul de plasă numita viață, univers în continuă mişcare, un fluid organic fascinant, modelabil.

Gânduri formă, plasmatice făuriri din materie trimit gândul într-o călătorie de la micro spre macro universuri care, atinse, pot naşte relații şi posibilități multiple de expresie şi compoziție. Sunt forme care s-au născut unele din altele şi te invită la joc, cu participare directă în compoziția expusă. Sculptura, asemeni unei ființe vii, îşi va schimba compoziția şi relația obiectelor ce o compun prin acțiunea directă a privitorului.

Desenele pe calc, hărțile albastre, semne ale pământului, semințe, pântec din ceruri, fântâni, taine ce aşteaptă un dialog direct cu privitorul.” – Nada STOJICI

Nada STOJICI (n.1980, Timişoara) este absolventă a secției de sculptură a Facultății de Arte şi Design a Universității din Timişoara şi membră a U.A.P. Timişoara din 2004. Lucrările sale au fost prezente în expoziții colective deja din 1997, fiind încă elevă de liceu, urmând ca din 2002 să se prezinte şi cu expoziții personale. Cel mai recent solo show fiind cel din 2015, în Germania, la Nürnberg.

Expoziţia „Reticulum”, a artistei Nada STOJICI rămâne deschisă la Calpe Gallery în perioada 22 martie – 8 aprilie 2016.

Orar: marţi – vineri 15-19, sâmbătă 11-15 (cu programare la tel. 0724380303).

afis-NADA-STOJICI