1+1

Elena Ilash MOSTRAR

Florin Marin

SCULPTURA d. p. NOPTIERĂ

Atelier 4 are plăcerea să vă invite joi, 5 noiembrie  2015, începând cu ora 18:00, la vernisajul expoziției 1+1 a artiștilor Elena Ilash și Florin Marin.

Dacă printr-o experienţă particulară şi inedită instalaţia „Mostrar” a Elenei Ilash deschide publicului apetitul pentru un joc provocator şi captivant de conservare a identităţii, proiectul lui Florin Marin, ”Sculptura d. p. Noptieră” închide printr-un exerciţiu interactiv, un experiment care investigează prin susbtituţie, simbolistica unui obiect decorativ prezent odinioară pe noptieră, televizor sau radio. Atunci când arta Elenei vorbeşte prin intermediul unor materii banale adunate şi capsulate în recipente mici despre eroziunea şi disoluţia fizică a dovezilor despre noi înşine, sculptura lui Florin Marin suspendă conotaţia iniţială a obiectului de pe noptieră şi îi oferă o particularitate şi un rafinament specific sculpturii cu destinaţie şi aranjament caracteristic contemporan. Deşi preocupările lor ideatice urmăresc cu interes direcţii aproximativ diferite, arta lor poate fi considerată un reflex imediat al unui gest artistic ordonat.

Atelier 4 este un spațiu de artă contemporană independent situat în zona centrala a Clujului pe strada Eroilor nr. 34. Acest spațiu a fost conceput ca un atelier de pictură dar totodata și ca spațiu de expunere a tinerilor artiști emergenți. Proiectul “Atelier 4″ a fost fondat în septembrie 2014 și este coordonat de artistele: Anca Badea, Cristina Coza-Damian, Laura Ogruțan-Prața și Corina Oprea. Atelier 4 oferă un spațiu alternativ de expunere și întâlnire pentru tinerii artiști. – Dr. Ogruţan – Praţa Laura

Flayer 1+1