Comunicat de presa Art Yourself Gallery

Daniela Fainis – Naturalia

Gabriel Bodnariu – Memorii din fantastic

29 martie – 28 aprilie, 2018

Naturalia / Daniela Fainis

Daniela Făiniș construiește în interiorul plantei, care expandează în reliefuri de petale din porțelan, în amprente florale și intervenții grafice. Daniela Făiniș este preocupată de procesul fiziologic, de transformare, de creștere, de la starea de sămânță, la etapa eflorescenței.

Toate aceste etape sunt redate narativ, într-un singur obiect artistic, multiplicat în alte zeci de posibilități. Mugurii țâșnesc din interiorul plantei, inflorescențele desenează abundența conturului. Artista aduce în atenția publicului reprezentările organice din plante stilizate, redate fragmentar.

Daniela reiterează arta fragmentului – de data aceasta nu în calitate de limbaj deconstructiv al postmodernsimului, cum ne-a obișnuit în portretistica sa, dar cu un caracter de reconstituire, procedeu cu profunde semnnificații în muzeologia de secol XIX (fragmentele de sculptură antică fiind expuse publicului pentru a reconstitui o etapă din istoria artelor plastice) – așa cum fragmente de plante sunt regândite separat pentru a fi reunite într-un context de ansamblu.  / Raluca Băloiu, istoric de artă

…………………………….

MEMORII DIN FANTASTIC / Gabriel Bodnariu

Incerc in lucrarile mele sa  reprezint teme in care se regasesc elemente sau combinatii intre fantastic si suprarealism. Abordez aceste teme din perspectiva povestii , a lirismului inconjurator, pentru mine un tablou poate fi o poveste in sine si poate dezvalui privitorului o multitudine de variante.

Sunt preocupat in special de lumina si de efectul luminii asupra formei , as putea spune ca vreau ca lucrarea sa fie “impachetata”in lumina. Scopul picturii mele este acela de a infrumuseta un spatiu si de a crea un ambient poetic, calm si linistitor, un indemn la imaginatie si  contemplatie.

Imi place sa folosesc elemente ale naturii, pentru ca natura este viata din care ne hranim cu totii. Iubesc animalele si consider ca sufletul lor poate fi descoperit sau revelat mai sincer decat cel uman, de acceea si recurg la metode aproape matematice in care indraznesc sa recompun  natura aducand elemente contrastante pe care incerc sa le armonizez si sa le imbin intr-o maniera despre care vreau sa cred ca este personala si ma defineste. Nu ma regasesc in zona “violenta”a picturii si cautarile mele de obicei le dezvolt in parte frumoasa a artei, imi  caut inspiratia in natura si in tot ceea ce inseamna frumos, pozitiv si sincer. Aceasta este starea pe care vreau sa o creez si sa o transmit.

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1 /[email protected]  / www.artyourselfgallery.ro /021 222 98 77