Incepand de astazi, 19 octombrie, Pasajul Universitatii din Capitala se va transforma, timp de doua saptamani, in Pasajul FNT – loc de intalnire si de difuzare a celor mai importante informatii legate de Festivalul National de Teatru. Cea de-a 25-a editie FNT va debuta peste patru zile.

Aflandu-ne in an aniversar – si atmosfera din Pasajul FNT va fi una speciala, determinata in primul rand de energia si vibratiile create de cele peste 250 de afise ale spectacolelor de teatru prezentate pe parcursul ultimului sfert de veac in editiile FNT precedente. Aceste marturii ale drumului si evolutiei teatrului romanesc sunt expuse in spatiile Pasajului sub genericul „Afisele Vremii, Vremea Teatrului”. Li se adauga, desigur, afisele actualei editii, care panoteaza proximitatea punctului de informare FNT creat in centrul Pasajului, precum si filmul de fotografie semnat Mihaela Marin. Acesta cuprinde o ampla selectie de instantanee alese din spectacolele prezentate de-a lungul celor 25 de ani ai Festivalului National de Teatru si va rula pe ecranele amplasate in Pasaj.

Centrul principalului loc de intersectie pietonala din Bucuresti este dominat de Punctul INFO FNT, dotat pentru a fi la zi cu toate informatiile despre evenimentele din Festival si pentru a veni in intampinarea publicului cu detalii: spectacolele si povestile lor, distributii, harta locatiilor, unde se gasesc bilete, pretul acestora, indrumare pentru platforma on-line de achizitionare a biletelor –mystage.ro –, dar si pentru teatrele partenere care vand bilete la casele proprii; aici se gasesc fluturasi de promovare a productiilor invitate; de aici se pot procura gratis cele mai noi aparitii ale ziarului Festivalului („Jurnalul FNT”), programul manifestarilor, informatii-fluturasi despre toate evenimentele conexe, afise FNT s.a..

Tot aici se vor desfasura zilnic, de la ora 17.00, intalnirile informale cu artistii FNT. In mijlocul tumultului cotidian, actorii si regizorii spectacolelor din programul actualei editii nu vor lipsi de la la intalnirea cu publicul: trecatorul va avea ocazia sa-i cunoasca, sa afle povesti, sa poarte dialoguri, sa solicite autografe si …, cine stie, poate sa cante impreuna cu artistii sau sa ia parte la mici fragmente din spectacole, organizate ad-hoc.

Vor fi initiate concursuri si alte forme de participare interactiva, iar trecatorii se vor putea intalni,  in fiecare zi intre orele 16.30 – 18.30 cu cunoscuta artista Margareta Paslaru – prezenta pentru al doilea an consecutiv in Pasajul FNT, pentru a oferi autografe si a prezenta CD-ul „Actorii Canta”,menit sa initieze donatii care vor ajunge in conturile campaniei „Artistii pentru artisti” organizata de UNITER.

Ii invitam pe cei care trec si nu numai sa se opreasca pentru a urmari zilnic, intre orele 12.00 – 14.00, interviurile live, dar si spectacolele transmise in live-streaming pe portalul adevarul.ro., incepand cu 23 octombrie. In ambientul teatral al expozitiei publicul e invitat sa asculte marturii si impresii a peste 25 de artisti invitati in studiourile Adevarul. Intregul program al interviurilor silivestreaming-urilor este afisat in proximitatea Punctului INFO FNT.

Veti remarca, totodata, prezenta partenerilor nostri importanti, cu o oferta diversificata: Societatea Romana de Radiodifuziune – cu CD-uri, DVD-uri sau carti multimedia tiparite la Editura Casa Radio, revista Igloo – cu stand de carte de arta si arhitectura, standuri organizate de Nemira, Editura Unitext, dar si de alte edituri care va asteapta cu o bogata oferta. In Pasajul FNT; de asemenea, este prezent Grand Cinema & More – partenerul care asigura transmisiunile in direct din cadrul FNT in cinci orase din tara, dar si in Viena, Londra si la Chisinau – pentru promovarea acestora.

La cafeneaua din vecinatatea punctului de informare – toti cei care au ecuson FNT vor primi  10 % reducere.

 

Deschiderea oficiala a Pasajului FNT va avea loc astazi, 19 octombrie, la orele 17.00, iar intre artistii invitati la intalnirea cu publicul le vom regasi pe actritele: Antoaneta Cojocaru si Mihaela Teleoaca (protagoniste ale spectacolului „Cea mai Puternica” dupa Strindberg, produs de Teatrul de Comedie), dar si pe Emilia Dobrin si Ilinca Manolache (pe care le veti remarca in „Casa cu pisici” de Radu Iacoban, o productie a Teatrului Mic).

 

La realizarea pasajului FNT au contribuit: UNITER, ARCUB, Muzeul National de Arta Contemporana, Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

 

Pasajul FNT va fi deschis marelui public pana la incheierea Festivalului National de Teatru, in prima zi de noiembrie, 2015.

pasaj FNT foto lucian muntean LM0_9809

Foto Lucian Muntean

FOTO: http://www.fnt.ro/Galerie-foto/Pasajul-FNT-de-la-Metrou-Universitate-19-octombrie-Foto-LUCIAN-MUNTEAN/

 

Relaţii presă FNT                                                                          19 octombrie 2015

 

Pompilius Onofrei

0744 346 720

 

Pamela Bojog-Pricopie
Mobil: 0735 156 983

UNITER
George Enescu 2-4, Bucureşti
Tel:   021/ 315 36 36
021/ 313 42 78
Fax:  021/ 315 00 48
Mail: [email protected]