Asociaţia DAR DEVELOPMENT şi partenerii săi au deosebita pălăcere de a vă invita, la vernisajul expoziţiei de fotografie, realizată în cadrul Proiectului Imagini şi documente – 70 de ani de peisaj industrial, proiect co finanţat de Ministerul Culturii prin Administraţia Fondului Cultural Naţional, ce va avea loc: Marţi, 1 octombrie 2015, la orele 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona.
Vă prezentăm 70 de fotografii realizate de 15 artişti-foto debutanţi din Romania şi 4 membrii ai unui prestigios club de fotografie Republica Moldova.
Expoziţia va rămâne în acest spaţiu cultural până în 10 octombrie a.c.

“Imagini si Documente – 70 de ani de peisaj industrial” este, proiectul prin care dorim să aducem în atenţia publicului prin fotografia artistică, un subiect al istoriei moderne, perioada comunistă în Romania, de la instaurarea căreia, dacă o asociem cu sfârşitul celui de-al doilea război mondial, celebrăm anul acesta 70 de ani”,

Proiectul se defăşoară în perioada 15 iunie – 15 noiembrie, iar expoziţia de fotografie va fi prezentată publicului în Bucureşti, Târgovişte, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba-Iulia şi Chişinău. Scopul proiectului este, realizarea de către artişti debutanţi, cei mai mulţi dintre ei studenti ai Universitătii de Arta Bucuresti, a unei expozitii de fotografie artistică-document care sa pună în valoare calitatea estetica a unor peisaje industriale create în perioada comunistă care se găsesc în șapte din cele opt zone de dezvoltare ale României. Am exclus Bucureştiul şi împrejurimile sale pentru că acestea pot constitui un proiect de sine stătător, dar am adăugat Republica Moldova.

În cadrul acestui proiect ne bucurăm de susținerea următorilor parteneri: Arhivele Naționale ale României, Universitatea de Arta din Bucureşti – Departamentul de Imagine Dinamica si Fotografie, Institutul Cultural Roman, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane, Asociatia ARTIA, Asociaţia Obsteaşcă Foto Club Moldova din Chisinău, Asociaţia VEGA din Bucureşti şi Asociaţia XANDER din Braşov.
Persoana de contact: Alexandra Brutaru
E-mail:alexandra.brutaru@dardevelopment.ro

 

12009761_911100195640155_2938530641800622422_n