“An artist’s only concern is to shoot for some kind of perfection, and on his own terms, not anyone else’s.” / J.D. SalingerFranny and Zooey

Art Yourself împlinește patru ani. Timpul este multi-dimensional și în ceea ce privește o galerie de artă din România. Într-o dimensiune, percepută ca și realitatea tangibilă în care ne învârtim în prezent, patru ani înseamnă longevitate și un număr solid de obstacole depășite. Într-o dimensiune paralelă, în care mai trecem din când în când, ne vedem încă la început de drum, modelați până în rădăcina subconștientului de primii patru ani, așa cum se spune că sunt copiii până la acea vârstă. Ne folosim de ambii timpi pentru a crea posibilități pentru artiști și pentru a oferi un context fizic și conceptual privitorului asupra ramurilor diverse ale artei contemporane din România.

La 4 ani Art Yourself a expus  peste 60 de artisti in zeci de expozitii personale si conceptuale, proiecte care au reunit sub egita unui maraton 17 artisti timp de un an cu o suita de 187 de lucrari (proiectul 11172014) sau 88 de artisti care vor expune un impresionant numar de 440 de lucrari ( proiect No.88).

Fiecare aniversare este un „multumesc” adresat atat artistilor, ca o recunoastre a efortului lor, cat si colectionarilor sau iubitorilor de arta, pentru interesul cu care ne-au onorat.

cover 5

La cea de-a patra aniversare deschidem toamna cu trei artisti puternici si, in acelasi timp, foarte diferiti:

Otilia Cadar impreuna cu Liviu Coman, un duet subtil, dar cu forta si expresivitate care ne invita intr-o lume imaginara: NAP of the Earth. Ei deschid portile mintii cu un citat al lui Aristotel: „Of things that exist, some exist by nature, some from other causes. By nature the animals and their parts exist, and the plants and the simple bodies (earth, fire, air, water)–for we say that these and the like exist by nature.” ( Aristotle’s Physics, Book II translated by R. P. Hardie and R. K. Gaye from The Complete Works Of Aristotle, Jonathan Barnes (ed.), Princeton U. Press, 1984.)

epava centauri

si Cornelia Danet Demetrescu – Catre Sine, graficiana, desenatoare, pictoriță si ilustratoare română, o senioara a epocii contemporane, formata la scoala lui Camil Ressu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Nicolae Darascu. Cornelia Danet Demetrescu apartine generatiei de artisti contemporani care a facut trecerea de la modernism la arta contemporana.

„În ziua de azi arta a ajuns la forme sofisticate de concept şi savante teorii despre vizual şi artele vizuale. Tot ceea ce iese din această subjugare la moda vremii poate părea desuet sau depăşit. Dar cine poate stabili limitele? Ei bine, eu îmi păstrez privilegiul de a privi lumea cu bucurie. Când văd un lucru estetic frumos, un colţ de natură încărcat de poezie, un portret expresiv, nu mă pot abţine. Doresc să-l aşez pe hârtie. E ca o nevoie imediată a sufletului, a mâinii şi a minţii.

Desenul după natură e aparatul meu de fotografiat” / Cornelia Danet Demetrescu

……………………………..

The Things – proiect urban de Catalin Oancea

Septembrie, 2015 / THE BENCH

in exclusivitate pentru Art Yourself Gallery

Art Yourself a lansat in 2015  un concept artistic urban creat si realizat de sculptorul Catalin Oancea.

“The Things” sunt o lume imaginara de forme colorate ce contrasteaza cu griul si monotonia orasului, ce aduc un nou tip de viata, de locuire, ce paraziteaza si revitalizeaza imaginea sterila a ominiprezentului oras. Formele deriva din microcosmosul biologic avand ca punct de plecare structuri microcelulare redimensionate.

Ele sunt o poarta ce te transpune in alta lume, una a culorilor si a formelor neregulate, a jocului.

Work in progress, lucrarile nu vor fi expuse toate deodata, ci vor naste una din cealalta, vor popula treptat spatiul, la inceput stinghere, singulare, ca mai apoi sa domine, sa cucereasca.

In luna septembrie va prezentam The Bench / 210 x 75 x 140 cm / tehnica mixta

Pe tot parcursul anului, lunar, spatiul exterior al galeriei va prinde culoare si o noua forma de exprimare urbana, prin amplasarea a cate un element sculptural contemporan.

Va invitam sa fiti martorii unei creatii care va creste in timp si va transforma spatiul urban intr-un loc de contemplare artistica.

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / [email protected]