• 50 dintre fotografiile premiate la Sony World Photography Awards 2015, cea mai mare competiție de profil din lume, vor fi expuse la Muzeul Țăranului Român în perioada 7-16 septembrie
  • Printre fotografiile expuse se vor număra și cele ale fotografilor români Cosmin Bumbuț și Auraș Mihaiu, premiați în competiție
  • În 2015, competiția a înregistrat un număr record de înscrieri: 173.444 de înscrieri din 171 de țări

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA) 2015, cea mai mare competiție de profil la nivel mondial, vor fi expuse în perioada 7-16 septembrie a.c. la Muzeul Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu. Expoziția de desfășoară în cadrul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România, ajuns la a doua ediție.

Anul acesta, vor avea loc aproximativ 45 de evenimente în cadrul festivalului, la care sunt așteptați invitați din Canada,  SUA, Olanda, Polonia, Ucraina si Republica Moldova. Deschiderea oficială a festivalului, precum și a expoziției Sony World Photography Awards va avea loc astăzi, 7 septembrie a.c., de la ora 16:00.

“Anul acesta s-a stabilit un nou record de participare la cea mai mare competiție de fotografie din lume, lucrările premiate, care pot fi văzute de astăzi la Muzeul Țăranului Român, fiind alese din peste 173 de mii de înscrieri din 171 de țări. Pentru expoziția de la București am reușit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați. Este o expoziție la care îi așteptăm pe toți iubitorii de fotografie și care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediția 2016”, a declarat Cătălin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria “Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului “Fotograful anului” la secțiunea “Arhitectură” în cadrul SWPA 2015. Lucrarea sa cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul <Camera intimă> au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate,“ a declarat Cosmin Bumbuț la scurt timp după câștigarea premiului.

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea “Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului Romania National Award. El a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional”, a declarat Auraș Mihaiu.

© John Moore  Getty Images, Blue Room, L’Iris d’Or, 2015 Sony World Phot... © John Moore  Getty Images, Suspect, L’Iris d’Or, 2015 Sony World Photog...